Etichete

torcretare beton

In primul rand, sa definim procesul de torcretare a betonului. Acesta consta in aplicarea unui strat de beton pe diverse suprafete cu scopul de a consolida constructii deja existente sau in vederea unor noi proiecte de cladiri, poduri etc. Inceputurile acestui procedeu  se afla in S.U.A din anii 1900, iar cu 50 de ani mai tarziu, s-a inventat masina de torcretat beton cu rotor, al carei principiu care sta la baza functionarii se foloseste si in prezent.

Cum se desfasoara procesul de torcretare beton?

Acest procedeu este posibil cu ajutorul unor echipamente speciale,care sunt de obicei formate din trei mari componente: o cuva in care este depozitat materialul , o conducta prin care se transporta betonul direct la suprafata unde se va aplica si o duza de aplicare, menita sa regleze debitul de material. Tehnica de torcretare beton oferita de Ignifugare.eu este posibila in doua variante: torcretare uscata si umeda. Diferenta dintre aceste doua metode este ca la cea uscata materialul este amestecat cu apa abia dupa ce ajunge in ajutaj, iar in cazul metodei umede, amestecul de beton contine apa de la inceput, apoi acesta este doar pompat catre suprafata unde se doreste.

Pentru a intelege in ce consta acest proces mai exact, sa luam exemplul in care betonul ajunge pe suprafata dorita prin torcretare uscata. In acest caz, amestecul este format din ciment, nisip si alti aditivi. Acest amestec ajunge in stare uscata de la masina de torcretare, prin intermediul conductei  la capatul acesteia, unde se afla duza de aplicare. Amestecul ajunge aici cu ajutorul aerului comprimat. Ultima etapa, o reprezinta amestecul ingredientelor uscate cu apa in duza de aplicare si pulverizarea acestuia.

In acest proces de torcretare beton, exista mai multi factori ce contribuie la calitatea acestuia. Unul dintre acestia este debitul de aer comprimat. In functie de masina de torceretare utilizata, sunt anumite valori de aer comprimat ce trebuie folosite. Aceste instructiuni trebuie respectate intocmai, altfel calitatea produsului finit va fi afectata. Un alt factor esential este raportul apa/ mortar uscat, unde cantitatea de apa trebuie sa fie potrivita. Atunci cand debitul de apa folosit este redus, materialul rezultat va fi uscat, iar in caz contrar, amestecul va fi prea lichid si nu se va fixa pe suprafata destinata.

Avantaje torcretare beton uscata

Tehnica de torcretare beton uscata este cel mai adesea folosita deoarece prezinta numeroase avantaje. In primul rand, amestecul ce intra in componenta mortarului poate fi ambalat si astfel, poate fi transportat cu usurinta la dispozitia celor care lucreaza la proiect. De asemenea, distanta pe care se afectueaza acest procedeu, dar si inaltimea, sunt mari. Practic, o astfel de masina poate acoperi o distanta de 100 m, iar inaltimile pot ajunge pana la 80 de m. Desigur, un alt avantaj, il reprezinta experienta producatorului.

Torcretare beton prin ignifugare.eu

Daca ai un proiect in plina desfasurare sau esti in curs de proiectare, specialistii de la Ignifugare.eu sta la dispozitia ta cu o gama variata de servicii. Acestia ofera consultanta si servicii de inalta calitate pentru torcretare beton. Datorita anilor de experienta acumulati  si dorintei de a satisface dorintele clientilor, ignifugare.eu reprezinta cea mai buna solutie in materie de torcretare beton.