Etichete

prepelite ouatoare

In conditiile in care v-ati hotarat deja sa cresteti prepelite ouatoare, este bine sa stiti ca aceste proces este unul mult mai simplu si relaxant daca urmati anumiti pasi.

Ce trebuie sa faceti in primul rand cand hotarati sa cresteti prepelite ouatoare

Cresterea de prepelite ouatoare la pret mic prezinta diverse avantaje, iar in acest sens se poate mentiona de la cresterea de prepelite ouatoare pentru carnea lor, la cresterea lor pentru oua sau chiar ca si animale de companie.

In primul rand cand va ganditi la cresterea de prepelite ouatoare trebuie sa luati in considerare ca acestea nu vor avea nevoie de foarte mult spatiu, un prim avantaj in acese sens. Intr-un spatiu de circa 1 metru patrat spre exemplu vor incapea si pana la 120 de pasari, insa acesta este un numar destul de ridicat pentru a le asigura si confortul maxim, deci este indicat sa aveti mai putine prepelite ouatoare intr-un spatiu de aceasta marime.

In conditiile in care beneficiati de suficient spatiu, puteti lasa aceste prepelite ouatoare mai libere, in sensul de a avea un numar aproximativ de 60 spre exemplu pe metru patrat. Astfel, daca aveti cateva custi de prepelite ouatoare suprapuse, veti reusi sa cresteti prepelite ouatoare intr-un spatiu relativ foarte mic, poate chiar in incinta unui garaj sau a unei magazii.

Custi pentru prepelite ouatoare

Cand luati in calcul cumpararea de custi pentru prepelite ouatoare, trebuie sa va asigurati ca acestea vor fi dotate cu hranitoare si adapatoare suficient de lungi pentru a putea hrani si adapa toate pasarile, astfel incat aceste prepelite ouatoare sa nu sufere de foame si/sau de sete.

De regula trebuie sa va ganditi si la gratiile de la o cusca de prepelite ouatoare, acestea trebuie sa aiba o marime suficienta pentru a incapea capul unei pasari.

Cat de multa grija implica cresterea de prepelite ouatoare

Aceste prepelite ouatoare nu sunt pasari foarte sensibile, ba din contra, sunt chiar foarte rezistente, in cazul in care au conditii bune de trai, acestea nu se vor imbolnavi foarte usor.

De luat in considerare cu atentie insa la cresterea de prepelite ouatoare sunt umezeala si temperatura. Trebuie sa va asigurati ca aceste pasari vor avea o temperatura de 16-22 grade Celsius pe tot parcursul anului, pentru a beneficia de conditii de trai adecvate.

In aceeasi ordine de idei, incercati sa le asigurati o umiditate de circa 70 %, iar vara, daca temperaturile sunt foarte ridicate, asigurati-le si o ventilatie corespunzatoare. Atentie insa la curentii de aer, aceste prepelite ouatoare sunt foarte sensibile la acestia, deci trebuie sa va asigurati ca nu se formeaza curenti de aer care sa le afecteze.

Cat despre nutritie, de luat in considerare este faptul ca aceste prepelite ouatoare trebuie sa aiba o dieta bogata in proteine, deci asigurati-va ca furajele pe care le veti hrani pasarilor au un continut ridicat din acestea.

Astfel cresterea de prepelite ouatoare cu www.jumatatedepret.ro nu va fi un proces foarte complicat sau costisitor, atat din punct de vedere financiar cat si in ceea ce priveste efortul depus, insa va fi cu siguranta un proces profitabil.

Reclame