instalatii hvac

Nevoia omului de confort, dorinta de a gestiona mai bine toate sistemele si aparatele care asigura acest confort, necesitatea unei functionari eficiente si mai ales economice, precum si facilitarea modului de utilizare, respectiv exploatare a echipamentelor mentionate (cele care ne asigura confortul in cadrul unui spatiu), sunt aspecte care au dus la crearea unor instalatii de top, asa-numitele instalatii HVAC, tot mai cautate printre persoanele care vor sa beneficieze de avantajele amintite.

Ce sunt aceste instalatii HVAC?

Pentru a intelege mai bine la ce se refera aceste instalatii HVAC, este suficient sa ne oprim asupra termenului in sine si a provenientei acestuia. HVAC reprezinta de fapt prescurtarea unor cuvinte din limba engleza, si anume: Heating, Ventilation and Air Conditioning, a caror traducere inseamna „incalzire, ventilatie si aer conditionat”.
Altfel spus, instalatiile HVAC sunt sisteme complexe, electro-mecanice, care incalzesc si ventileaza un anumit spatiu, controland valorile de temperatura si umiditatea aerului. Beneficiile montarii unor instalatii HVAC sunt de necontestat, tocmai de aceea si cererile pentru astfel de servicii sunt intr-o continua crestere.

Instalatii HVAC – beneficii pentru utilizator

Posibilitatea de a controla valorile de temperatura, precum si umiditatea din aer reprezinta primul, si totodata cel mai important avantaj de care utilizatorii se pot bucura montand instalatii HVAC in spatiile dorite. Confortul din punct de vedere termic a fost, si continua sa reprezinte in mod firesc, un aspect de mare interes pentru toata lumea. Cu ajutorul instalatiilor HVAC, beneficiarii au la indemana solutii optime de incalzire sau racire a spatiilor, in functie de anotimp sau preferinte.
Controlul umiditatii din aer este esential nu doar pentru confortul persoanelor, ci si pentru sanatatea acestora, un nivel ridicat, sau dimpotriva scazut al umiditatii putand cauza probleme respiratorii, dureri in gat si altele asemanatoare. Montarea unor instalatii de acest gen fac uitate astfel de probleme, nivelul de umiditate fiind intotdeauna unul optim, pe intreaga perioada a anului. De asemenea, instalatiile au incorporate si aparate de aer conditionat, racoarea facandu-si astfel prezenta in zilele toride de vara.
Aplicabilitatea acestor instalatii HVAC este una extrem de variata, acestea putand fi montate in cadrul oricarui tip de spatiu, fie ca vorbim de locuinte, magazine, hale industriale sau de productie, showroom-uri si lista poate continua. Pentru fiecare proiect in parte exista solutii eficiente de configurare a tuturor sistemelor si aparatelor care alcatuiesc in mod normal o astfel de instalatie HVAC.

Instalatii HVAC prin Cominvest

In materie de instalatii HVAC, solutiile complete de proiectare, montare propriu-zisa si service vin din partea firmei Cominvest, societate ce activeaza in acest domeniu inca din anul 1997. Pana in prezent, un numar considerabil de clienti s-au bucurat si profita in continuare de avantajele oferite de aceste instalatii, de posibilitatea de a controla eficient valorile de temperatura, de ventilare a aerului si aducere a nivelului de umiditate la parametrii normali.
Echipamentele si sistemele ce alcatuiesc aceste instalatii HVAC de la Cominvest poarta marca unor producatori renumiti in domeniu (LG, Viessmann, Fujitsu, Romstal, Rosenberg etc), aspect care, impreuna cu experienta echipei Cominvest in lucrarile de proiectare, montare si service, conduc la obtinerea unor solutii eficiente pentru confortul pe care cu totii ni-l dorim.