Igiena mainilor reprezinta unul din cele mai importante aspecte ale prevenirii imbolnavirii atat a copiilor cat si a adultilor. Primele reguli de igiena pe care le invatam inca de mici sunt legate de spalarea si dezinfectia igienica a mainilor, reprezentand o bariera a raspandirii si transmiterii agentilor patogeni. La fel de importanta este si spalarea, curatarea si dezinfectia temeinica a hainelor, a alimentelor, a obiectelor de uz casnic si nu numai cu care intram in contact, a mobilierului, si lista poate continua. Insa dezinfectia mainilor reprezinta un proces pe care ar trebui s ail respectam de cateva ori pe zi.

Importanta dezinfectiei mainilor

Poate cel mai des utilizat membru al omului, cu care acesta intra in contact, este mana. Mainile colecteaza bacterii daunatoare sanatatii noastre. Este suficient sa tinem in mana o bancnota care a mai fost folosita de alte zeci, poate chiar sute de persoane inaintea noastra, si se poate declansa o afectiune, daca mainile nu au fost curatate si dezinfectate in mod correct. Mainile sunt asadar vectorul principal de transmitere a multor boli si infectii intraspitalicesti, iar dezinfectia acestora este mai mult decat necesara.

Cum efectuam dezinfectia corecta a mainilor?

Pentru situatiile obisnuite, de zi cu zi, o spalare corecta cu apa si sapun antibacterian, sau in lipsa acestora, folosirea servetelelor umede sau a gelurilor antibacteriene, pot parea solutii de moment pentru a scapa de germenii nedoriti. Insa daca ne gandim cat de importanta este igiena si dezinfectia mainilor pentru un medic ce urmeaza sa efectueze o operatie sau sa consulte un pacient, sau sa extraga o masea, si lista situatiilor poate continua, apa si sapunul nu sunt suficiente. Solutiile de dezinfectie a mainilor profesionale sunt ideale pentru cadrele medicale sau pentru persoanele care lucreaza in medii sterile. Dezinfectia corecta a mainilor se face cu ajutorul unor antiseptice, a unor preparate pe baza de alcool sau a unor sapunuri cu o foarte mare eficienta dezinfectanta.

De ce sa alegem produsele de dezinfectie a mainilor hufmed.ro?

Hufmed.ro este un website ce se ocupa exclusiv cu comercializarea consumabilelor si a echipamentelor medicale. Asa cum mentionam anterior, frecventa raspandirii bolilor si a infectiilor intraspitalicesti este data si de o dezinfectie si o igiena precara a mainilor. Asadar, produsele de dezinfectie a mainilor prezentate pe Hufmed sunt de inalta calitate, cu o eficienta dezinfectanta deosebita, fiind foarte eficace. Puteti alege dintr-o gama foarte variata de produse, de la solutii antiseptice ce se folosesc inainte de operatii si inainte de a recolta sange pacientilor, la sapunuri pentru spalarea mainilor ce indeparteaza cu succes grasimile si bacteriile, lasand pielea catifelata datorita actiunii emoliente, pana la geluri si substante pe baza de alcool. Agentii bactericizi din componenta produselor de dezinfectie a mainilor sunt foarte eficienti iar aceste produse corespund normelor europene CEN, ce fac referire la eficienta dezinfectanta a respectivului produs. Produsele de dezinfectie a mainilor sunt usor de folosit, au instructiuni de folosire clare si concise, protejeaza pielea, prevenind deshidratarea si craparea mainilor si sunt adecbate dezinfectarii igienice a mainilor. Produsele de dezinfectie a mainilor sunt extrem de accesibile iar raportul calitate-pret este unul favorabil.

Reclame