termoizolatii

Unele dintre cele mai importante lucrari de finisaj la o casa sunt cele de termoizolatii, pentru ca doar astfel o cladire poate fi eficienta din punct de vedere energetic, iar fara un sistem de izolatie bun, celelalte componente legate de eficientizarea energetica nu reusesc sa-si duca la indeplinire destinatia. O casa bine izolata, mai ales una la care au fost utilizate materiale de cea mai buna calitate, precum vata minerala, zgura sau polistirenul expandat reprezinta o modalitate perfecta de a economisi energie si de a reduce costurile facturilor la incalzire si electricitate.

Termoizolatii pentru confort si functionalitate

Cu totii ne dorim un anumit confort in locuinta, deoarece caminul nostru este locul in care abia asteptam sa ajungem, dupa o zi obositoare de munca, pentru a ne relaxa si odihni. De aceea avem nevoie de o temperatura optima, de un mediu sanatos, dar si de multa liniste. O buna izolatie termica prezinta avantaje si din punct de vedere acustic, deoarece zgomotele din exterior sunt substantial diminuate, asa incat proprietarul locuintei sa se poata bucura la maxim de mediul lui de viata. Practic, lucrarile de termoizolatii aduc un confort in plus oricarui camin, realizand o izolatie nu doar termica, dar si fonica. Nimic nu e mai placut decat sa te poti odihni in liniste in propria ta casa, fara sa fii deranjat de toate zgomotele de afara, fie ca este vorba de vacarmul stradal produs de mijloacele de transport, fie de vocile copiilor care se joaca in parcul din apropiere.

Economisirea costurilor de incalzire, cu termoizolatii

Pana pe la 1980, majoritatea caselor construite nu dispuneau de astfel de lucrari de finisare, de aceea multe dintre ele pierdeau chiar si 40 la suta din caldura, din cauza faptului ca temperatura in interior se disipa prin pereti. Tavanul este o componenta care trebuie tratata in mod egal din acest punct de vedere, deoarece si el este o poarta prin care caldura se poate pierde. Stratul de termoizolatie trebuie sa fie aplicat intr-o grosime uniforma pe intreaga suprafata a tavanului. In timpul lunilor de iarna, aerul cald din casa are tendinta de iesi prin tavan, deoarece caldura se ridica. Insa, daca acesta este izolat, interiorul camerei va fi incalzit, fara a consuma foarte mult combustibil, deoarece caldura nu are pe unde sa se disipeze in exterior.

Atmosfera racoroasa vara, prin lucrari de termoizolatii

Vara, atmosfera din casa ta poate deveni insuportabil de inabusitoare, insa, cu un sistem bine aplicat de termoizolatii – www.Europlastic.ro , ambientul se poate pastra destul de racoros, iar aparatul de aer conditionat nu va fi nevoit sa functioneze din greu. In acest anotimp sunt afectate de canicula cel mai mult incaperile de la nivelele superioare, de aceea mansardele sunt pe primul loc in ordinea efectuarii acestor lucrari.

Ca o concluzie, o casa bine termoizolata devine un camin confortabil, atat iarna cat si vara, iar costurile cu energia consumata pentru incalzirea sau racirea ei vor scadea simtitor, prin urmare se poate spune ca termoizolarea este de fapt o investitie extrem de rentabila pe termen lung.

Anunțuri