Mai mult ca sigura ca cel putin odata ati trecut prin momentul in care un vas de sticla vi s-a crapat din cauza temperaturii, mai ales daca ati incercat sa turnati ceai fierbinte in cana sau pahar. Acest lucru nu este neaparat reactia directa a sticlei la caldura. Acest lucru se datoreaza din cauza trecerii bruste de la o temperatura scazuta sau cea a camerei , la o temperatura mare. Aceasta trecere, duce la dilatarea sticlei, care la randul ei provoaca aparitia crapaturilor. Rom Rast este activa in domeniul comercializarii dar si a personalizarii de vase termorezistente dar si articole din ceramica pentru bucatarie, baruri si nu numai.

Procedura de obtinere a sticlei termorezistente

Spuneam mai devreme de faptul ca vasele facute din sticla normala sunt vulnerabile la schimbarile bruste de temperatura. Acest fapt se datoreaza unor principii de termo-dinamica, ce implica dilatarea atat solidelor, lichidelor cat si a gazelor, la temperaturi mai mari. Sticla normala are coeficinentul de dilatare la cald destul de mare, iar daca ea este supusa unui proces rapid de schimbare a temperaturii de la rece la cald, aceasta crapa.

Diferenta prezenta la vase termorezistente consta in procesul de productie a sticlei din care acestea sunt facute. Sticla folosita este una speciala ce contine sislicat de bor. In cursul procesului de formare a sticlei termorezistente, se adauga silicat de bor. Acesta micsoreaza foarte mult coeficientul de dilatare a sticlei la temperaturi crescute, astfel ca si in cazul supunerii la un tratament de soc termic, orice tip de vase termorezistente va putea face fata fara a exista riscul aparitiei de crapaturi.

Acest gen de sticla nu este prezent doar la vase termorezistente, ci de exemplu in electronica anilor ’80, sticla termorezistenta era utilizata la constructia lampilor. Tot in domeniul electronicii, de data asta la corpurile de iluminat performante, sticla termorezistenta este folosita pentru producerea lentilelor pentru spoturi sau lumini profesionale utilizate in teatre sau pe platouri de filmare. De asemenea acest gen de sticla este utilizata si la incapsularea diferitelor aparate implantate, cum ar fi sistemele de localizare pentru uz veterinar, stimulatoarele neuro-cerebrale utilizate in tratamentul epilepsiei.

Gama de vase termorezistente disponibila la Rom Rast

RomRast foloseste aceeasi tehnologie avansata pentru a creea vase termorezistente de cea mai inalta calitate ce pot fi utilizate atat in cuptorul clasic, cat si in cel cu microunde. De asemenea, pe langa partea utila a acestora, datorita serviciului de personalizare, puteti da culoare si un aspect modern si placut bucatariei dumneavoastra prin intermediul gamei de vase termorezistente pe care o puteti gasi prin intermediul siteului nostru, www.romrast.com sau in cataloagele noastre de produse. De asemenea, pe langa vase termorezistente va oferim si cani, pahare, seturi de masa ce pot fi personalizate cu usurinta pentru restaurante sau hoteluri, dar si accesorii.

Indiferent ca vreti sa obtineti o superba Lassagnia sau doriti sa faceti celebra reteta de tarta de fructe, gama noastra de vase termorezistente este perfecta pentru orice gospodina, sau asa, in spirit de gluma, orice gospodin sau bucatar. Asadar, nu ezitati sa ne vizitati, avem in mod regulat o gama de oferte speciale ce nu pot fi trecute cu vederea!

Reclame