semnatoare

Nu toata lumea are cunostinte despre utilajele agricole. Asa ca in urmatoarele randuri veti gasi si citi cateva informatii despre tipurile de semanatori care exista dar si ce utilaj impresionant a fost expus la o expozitie pe aceasta tema.

Deci, o semanatoare este un utilaj agricol care are o importanta majora. Cu ajutorul lui se introduc semintele plantelor in sol si poate fi setata sa face acest lucru la diferite adancimi in functie de tipul de cultura, comparativ cu “vremea bunicii” cand semanatul era realizat in mod manual sau cu ajutorul animalelor. Acum, acest procedeu este mult mai simplu, rapid si cu efort minin depus.

Trebuie sa stiti ca semanatoarele pot fi puse si la tractor. Ca de obicei, produsele de calitate sunt mult mai bune si agricultura se va face intr-un mod profesionist. Mai exact, semintele vor fi plantate la nivel uniform, bineinteles dupa ce acest procedeu va fi stabilit de tine in prealabil.

Tipuri de semanatoare

Ca in toate domeniile exista mai multe tipuri de semanatori si ele se clasifica dupa cum veti vedea:

pentru paioase. Ele au un lant de tasare realizat din inele de metal. Acest lucru este necesar pentru ca in timp ce se niveleaza terenul, semintele sunt acoperite. Indiferent de tipul de sol pe care lucrati, acest tip de semanatoare este recomandat pentru ovaz, grau, orz, legume sau culturi furajere.

pentru porumbul, sfecla, soia sau floarea soarelui se recomanda utilizarea unei semanatoare de tip SPC. Adica este creata astfel incat sa si fertilizeze solul in timp de se realizeaza procesul de semanare. Acest tip de semanatoare este tractat si nu necesita un efort suplimentar din partea tractorului la fel ca semanatoarele purtate.

Cum aleg utilajul agricol cel mai bun?

Inainte de acumpara un utilaj agricol, pentru ca investim niste bani in el pentru a ne face treaba pe camp, trebuie intai sa ni se ofera o consultata si sa aflam cat mai multe date despre masinarie. Nu trebuie sa facem rabat de la calitate. Trebuie sa mergem la un reprezentant care care o anumita vechime in domeniu, materialele sa fie de calitate si de top. Trebuie sa stiti ca atunci cand alegeti un utilaj agricol acest lucru trebuie facut din perspectiva necesitatilor pe care le aveti, dar si a planurilor de viitor in domeniul agriculturii. Este bine ca de acolo de unde veti cumpara semanatori, de exemplu, sa dispuna si de un service pentru utilajele si uneltele pe care le comercializeaza.

Ce este nou pe piata

La cele mai recente expozitii mondiale in domeniul agriculturii si a tehnicii folosite in agricultura a fost prezentata o noua semanatoare de precizie si mai ales cu o lungime impresionanat, nu mai putin de 25 metri vezi pe Www.Tractorul.ro. Cum era de asteptat, a atras toate privirile si a fost piesa wow a expozitiei.

Reclame