freze de zapada

Iarna, cu toate caracteristicile ei, cu troienele de zapada albe si stralucitoare, poate crea o stare de euforie printre tineri, ca si pentru operatorii de turism, insa daca ne referim la majoritatea adultilor sau a persoanelor in varsta, putem vorbi de cu totul si cu totul alte senzatii pe care acest anotimp le aduce. Pentru foarte multa lume, frigul iernii este mai mult o pedeapsa, iar zapada depusa limiteaza miscarea, producand astfel disconfort si, uneori, devenind un pericol. Chiar si deplasarea pe o portiune scurta de drum poate fi o adevarata lupta, daca nu se intervine cu o freza de zapada pentru curatarea cailor de acces.

Freze de zapada electrice

Nu chiar cu foarte mult timp in urma, zapada era inlaturata cu lopata, ceea ce presupunea un efort imens si un randament destul de scazut, insa in ziua de astazi, cum tehnologia nu a stat pe loc nici in acest domeniu, au fost create aceste utilaje extrem de eficiente si moderne, numite freze de zapada.

Pentru cei care locuiesc intr-o regiune unde stratul de zapada nu depaseste in grosime 25 de cm, modelul ideal este freza electrica, pentru a curata caile de acces spre locuinta, trotuarele din jurul casei si curtea. Aceste utilaje nu functioneaza cu benzina, ci se conecteaza la o priza de curent, fiind necesar un cablu suficient de lung pentru a cuprinde intregul perimetru.

Sunt foarte manevrabile in spatii inguste, dar trebuie sa se acorde o atentie deosebita cablului, deoarece, agatandu-l accidental, poate deveni un risc de securitate.

Utilizarea tipului de freza de zapada pentru trotuare

Genul acesta de dispozitive este cu o singura treapta, ele fiind dotate cu o elice, care atinge solul invartindu-se foarte repede, faramiteaza stratul de zapada si il arunca in lateral printr-un ejector. Nu este indicata insa folosirea frezelor acolo unde exista pietris pe sol, deoarece elicea ar putea sa arunce pietrele intalnite, odata cu zapada, ceea ce ar provoca accidente sau daune materiale. In plus, desi sunt ideale pentru spatii inguste, cum sunt trotuarele, de exemplu, inainte de a le pune in functiune, trebuie inspectat terenul pe care vor actiona, pentru a fi indepartate eventualele obiecte care ar putea fi ascunse de zapada, pentru ca acestea sa nu fie aruncate in lateral, atunci cand se trece la deszapezire.

Masuri de precautie in folosirea unei freze de zapada

Un al aspect care merita mentionat este faptul ca utilizarea lor se face in absenta copiilor sau a animalelor de companie din perimetrul respectiv, pentru a evita astfel absolut orice accident care este destul de posibil sa se intample in timpul functionarii acestor freze de zapada. Oricand poate exista un obiect care a fost omis la inspectia preliminara si care poate fi aruncat prin ejector si, daca loveste o persoana sau un copil, acest lucru poate fi destul de grav. De asemenea, atunci cand se lucreaza cu ele, este indicat ca utilizatorul sa poarte un echipament de protectie, in primul rand incaltaminte antiderapanta, dar si sa aiba o vizibilitate perfecta in intreaga arie pe care trebuie sa o curete.www.Motosape-motocoase.ro

Reclame