Marmura este o roca metamorfica, alcatuita in cea mai mare parte din calcit, obtinuta prin metamorfoza calcarului. Numele provine din greaca veche si semnifica “a straluci, a luci”.

In Europa, cea mai apreciata este marmura de Carrara (Italia), de culoare alba sau gri-albastruie, utilizata indeosebi la sculpturi, datorita caracteristicilor pietrei: moliciune, omogenitate, rezistenta ridicata la fisurare si spargere. De asemenea, indicele de refractie scazut de calcit permite luminii sa patrunda mai adanc in piatra, inainte de a fi risipita afara, aspect ce confera personalitate si da viata sculpturilor umane.

Intrebuintari variate ale marmurei de inalta calitate, oferite de Serv Baratin!

In prezent, marmura nu mai este privita ca un lux in spatiile rezidentiale sau cu decoruri clasice, pretentioase, fiind la fel de potrivita si intalnita in locatiile moderne. Practic, nu exista limite pentru incaperile sau elementele constructive pe care le poate decora, oferind interioarelor si exterioarelor durabilitate si eleganta. Suprafetele obtinute din marmura pot fi realizate dintr-o singura bucata, ridicand astfel valoarea estetica a locatiei.

Bai, bucatarii, terase, holuri, scari interioare, seminee, glafuri, blaturi, coloane, elemente decorative, toate pot fi realizate folosind marmura. De asemenea, mobilierul poate fi completat cu elemente din marmura, imbinate si sculptate in functie de cele mai variate stiluri si preferinte

Marmura este isi face simtita prezenta si in spatiile publice, fie ca este vorba despre statui sau coridoarele unei universitati, ori despre banci, pasaje pietonale, borduri in parcuri, fantani arteziene, monumente funerare in cimitire.

In concluzie, se poate spune ca marmura este una dintre cele mai versatile si decorative pietre din lume, indiferent de culoare, de faptul ca este lustruita sau poroasa, mata, serigrafiata, gravata sau pur si simplu in stare naturala

Serv Baratin – numarul 1 in lucrari realizate din marmura!

Daca iti doresti sa beneficiezi de sfatul unor specialisti si vrei sa ai parte de produse de calitate superioara executate din marmura, nu ezita sa contactezi reprezentantii companiei Serv Baratin, din Cluj-Napoca. Acestia se ocupa cu prelucrarea, comercializarea si montarea rocilor naturale (marmura, granit), efectuarea de produse finite din aceste materiale, precum si prestarea serviciilor de slefuire si lustruire a pardoselilor din marmura, mozaic si granit.

Din marmura de cea mai buna calitate, intr-o paleta larga de combinatii de culori si in diferite stiluri/ modele, Serv Baratin executa:

  • blaturi de bucatarie – se caracterizeaza printr-o durata de utilizare extinsa, daca sunt intretinute corespunzator, astfel incat sa va puteti bucura de utilitatea si aspectul lor o lunga perioada de timp, fara a fi necesar sa investiti bani in reparatii, reconditionari sau alte operatiuni. Este recomandat sa nu plasati obiecte fierbinti direct pe suprafetele din marmura, pentru a nu le afecta stralucirea, precum si sa indepartati la timp petele de mancare si bauturi, fara a le lasa sa se usuce/depuna, intrucat acestea contin acizi care ataca materialul (marmura este un material poros).
  • scara marmura travertin
  • monumente funerare
  • pervazuri
  • seminee – acestea vor da nu numai o nota aparte de eleganta locuintei, ci isi vor dovedi utilitatea atunci cand doriti sa incalziti spatiul la un nivel optim, fara a exista riscul costurilor prea mari pentru functionare, utilizare sau intretinere.

Pentru oricare dintre aceste lucrari poti alege dintr-o varietate de tipuri de marmura din oferta Serv Baratin: Giallo Atlantide – culoare galbena, zona de extractie Egipt, Verde Guatemala – India, Ruschita Roz – Romania, Bianco Oroe – Italia, Bressa Sarda – bej, Italia, Rain Forest Gold, Rain Forest Green, Nero Marquina.

Pentru comenzi si detalii, reprezentantii Serv Baratin pot fi contactati telefonic – 0744-645.535 – sau prin formularul special de pe site – www.baratin.ro, compania avand puncte de lucru in Cluj-Napoca, Sebes, Piatra Neamt, Drobeta Turnu Severin, Tg. Jiu si Caransebes

Reclame