design interior

Design-ul interior sau arhitectura de interior consta in proiectarea spatiilor sau a obiectelor de uz comun in interiorul unui loc sau a unui spatiu inchis fie ca este vorba de o locuinta privata, de un spatiu commercial sau de un mediu de lucru. De asemenea, conceptul de design interior face referire si la amenajarea acestor spatii inchise prin proiectarea a tot ceea ce este in afara arhitecturii, cum ar fi obiectele mobilierului, lumina, aspectul estetic general redat si prin diferite detalii care infrumuseteaza o incapere.

Persoana care se ocupa de design interior

De-a lungul timpului, acest domeniu ce tine de design interior a fost studiat din diverse unghiuri de fel si fel de oameni care au avut la baza studii de arhitectura, ajungandu-se la un intreg domeniu de activitate si de dezvoltare. In prezent exista diferite cursuri si chiar facultati care studiaza design-ul interior separate de orice alt domeniu asemanator de activitate. Aceasta arie s-a dezvoltat cu precadere in ultima perioada iar persoanele care studiaza activitatea se numesc stilisti de interior, arhitecti de interior, termeni care provin din engleza de la “interior designer”.

Arhitectul proiectant este cel care ofera o atentie sporita aspectelor practice si functionale in ceea ce priveste o casa de locuit, spre exemplu el are grija ca obiectele de mobilier sa aiba dimensiunile potrivite pentru o anumita incapere, de asemenea el se ocupa si de respectarea spatiilor de trecere, cum ar fi holurile sau culoarele intr-o casa. Persoana care se ocupa de design interior trebuie sa tina cont si de materialele si de toata partea tehnologica necesara intr-o casa de locuit.

Este necesar sa se asigure ca ele sa fie de calitate si nu trebuie neglijat si aspectul sanatatii, deoarece tot mobilierul trebuie sa ofere maxima siguranta, fara sa reprezinte vreun pericol pentru cei care se vor folosi de aceste spatii. Pe langa toate aceste aspecte esentiale, arhitectul de interior trebuie sa ia in calcul si faptul ca mobilierul care face parte din intregul design interior sa fie comod, usor de utilizat si functionabil.www.Logosidesigninterior.ro

Un alt element important in ceea ce priveste design-ul interior consta in restructurarea arhitectonica si modernizarea spatiilor si a obiectelor care sunt in continua dezvoltare prin aparitia noilor aparate tehnologice, prin reinventarea spatiilor si prin introducerea noilor tendinte in materie de design interior. Arhitectul de interior este cel care se ocupa si de raportul dintre consumul energetic si comfort, are de asemenea in vedere si existenta unei bune izolatii acustice, si utilizarea echilibrata a spatiilor pline si a celor goale pentru a crea o buna armonie in tot mediul in care opereaza.

Lumina in design interior

In ceea ce priveste lumina spatiilor interioare care se incadreaza de asemenea in proiectarea si aranjarea unui design interior, exista diferite stiluri de la cele mai variate, ce pot fi luate in considerare. Spre exemplu se poate adopta modelul minimal modern sau contemporan care porneste de la un tip de amenajare pentru a dispune si a crea puncte de lumina care pleaca de la lampi traditionale si alte sisteme de iluminare care se aplica pe perete si tavan.

Reclame