aparate frigorifice incorporabile

Cand alegi un model de frigider pentru casa ta, solutia este de a mentine un aspect uniform, in armonie totala cu mobila de bucatarie; alege acel model de aparate frigorifice incorporabile care se potriveste dimensiunii bucatariei tale si nisei in care va fi amplasat, iar acesta va fi echipamentul care va raspunde cel mai bine necesitatilor tale. Daca vrei unul care, pur si simplu, sa alunece sub blatul de lucru, este indicat sa optezi pentru tipul sub incorporabil, cu o inaltime maxima de 82 cm, autoventilat in fata prin soclu. Daca vrei sa-l plasezi intr-unul din dulapurile bucatariei, tipul acesta de frigider este perfect pentru asa ceva.

Aparate frigorifice incorporabile cu sistem de ventilatie

Intr-adevar, frigiderele sau congelatoarele de sine statatoare au un sistem de ventilatie in spate care nu le-ar permite sa functioneze corect, daca ar fi incastrate intr-un dulap. Modelul incorporabil este special conceput, fiind dotat cu un sistem de circulatie a aerului, admisia fiind facuta prin partea de jos a echipamentului, iar evacuarea prin partea de sus. Este totusi indicat sa fie lasat un spatiu mai mare deasupra lui, pentru a permite aerului sa circule. O usa identica cu mobilierul din bucatarie va fi montata in fata lui, cu ajutorul unui sistem de prindere special, aceasta mascand tipul de aparate frigorifice incorporabile pe care ti l-ai ales.

Mod de amplasare pentru aparate frigorifice incorporabile

Pentru a-l incorpora in mobilier, primul lucru care trebuie facut este sa masori cu exactitate dimensiunea dulapului sau a nisei care-l va gazdui, incluzand in aceste masuratori latimea, inaltimea si adancimea, ca sa-ti poti alege exact aparatul care se potriveste. Daca ai dubii in privinta masuratorilor efectuate, exista magazine care au personal special angajat pentru a merge la domiciliul clientilor spre a lua dimensiunile si a vedea care model se potriveste in fiecare caz. Trebuie sa alegi apoi directia de deschidere a aparatului in functie de modul de amenajare a bucatariei sau de preferintele tale, de la dreapta la stanga sau de la stanga la dreapta.

Fixarea aparatelor frigorifice incorporabile

In ceea ce priveste modul de fixare, exista doua cai pentru a se realiza acest lucru, prin alunecare si prin balamale. In primul caz, usa frigiderului va culisa pe usa mobilierului pentru a se putea deschide si inchide, fiind cea mai folosita metoda pentru aparate frigorifice incorporabile. In ceea ce priveste modul de fixare prin balamale, usa pe usa, acesta este utilizat in bucatariile in care usile trebuie sa fie aliniate perfect, in acest caz, usa frigiderului va fi fixata pe cea a mobilierului. Principul alunecarii face ca usile acestor aparate frigorifice incorporabile sa culiseze pe usile mobilei, la inchidere sau la deschidere. Este un sistem care previne ca usa aparatului electrocasnic sa fie impiedicata sau blocata de balamaua mobilei. Daca mobila ta este perfect aliniata si vrei sa mentii aceasta perspectiva, atunci usa dulapului se fixeaza pe cea a frigiderului, articulatia fiind asigurata de balamaua aparatului, pentru inchiderea sau deschiderea acestui echipament electrocasnic atat de util in stilul de viata modern.