servicii de contabilitate

Serviciile de contabilitate se refera la acele forme de munca care se realizeaza avand in vedere un anumit subiect, in cazul acesta fiind vorba de contabilitate.Contabilitatea creaza bilanturi, balante, conturi care ajuta angajatul si angajatorul sa stabileasca situatia financiara a firmei pe o luna sau maxim 2.

Serviciile de contabilitate stabilesc modul in care se face colaborarea dintre un departament cu altul, evidentiaza relatiile si comunicarea dintre anagajat si angajator, pune in evidenta salarizarea dar si modul in care se lucreaza cu materiile prime, materialele.Ele realizeaza si servicii de facturare deoarece pentru fiecare produs sau materia prima, trebuie realizata o factura fiscala.Aceasta factura fiscala arata denumirea produsului, cati bani au fost cheltuiti pentru cumpararea lui, semnatura directorului.

Serviciile de contabilitate se ocupa si cu intrarile si iesirile, punandu-se pe hartie tot ce a intrat si a iesit in zilele respective.

Dupa fiecare bilant intocmit, acesta se va evalua de catre expertii-contabili pentru a vedea daca acesta este in regula si daca  s-a facut conform cerintelor si conditiilor firmei.Dupa evaluare, bilantul va fi prezentat in cadrul firmei la sedintele care vor avea loc in fiecare luna.

Balanta de verificare se face cam la 2 luni si prezinta situatia cheltuielilor si veniturilor ramase dupa cheltuieli.

Serviciile de contabilitate explica modul in care contabilitatea are efect asupra firmei dar si rolul ei in firma.Ele mai includ si atributiile sau sarcinile de contabilitate ale contabililor sau contabililor-sefi sau experti.

Serviciile mai includ si modalitatile in care activitatile se desfasoara intr-o firma.Aceste activitati cuprind tot ceea ce inseamna o contabilitate veridica, reala si adevarata.

Exista si tipuri de contabilitate: contabilitate fiscala, contabilitate de gestiune, contabilitate primara si generala, contabilitate financiara.Fiecare are sensul ei si atributiile sale, insa toate se executa diferit (in functie de ce exprima, ce activitati implica).

Contabilitatea nu este tocmai usor de retinut si de pus in practica dar totul se poate invata pentru ca indivizii trebuie sa isi dezvolte capacitatea de a face calcule rapide, de a completa anumite date in cateva zeci de minute.

Prin serviciile de contabilitate se poate invata cum sa se intocmeasca un bilant, cum sa se noteze intrarile si iesirile din firma, cum sa se colaboreze cu sefii-contabili.

Serviciile de contabilitate semnifica de fapt activitate, sarcina, intocmirea de acte si documente specifice, estimarea tuturor cheltuielilor, calcularea profitului.

1) Pentru a executa servicii de contabilitate,  angajatul  trebuie sa aiba in vedere:

  • experienta sa de lucru,
  • colaborarea, comunicarea cu sefii si cu ceilalti subordonati,
  • rapiditatea cu care face anumite lucruri.

2) Serviciile de contabilitate trebuie sa tina cont si de:

  • fiscalitate,
  • documentele intocmite anterior,
  • bilanturile lunare,
  • indeplinirea sarcinilor la capacitate maxima.

3) Serviciile de contabilitate includ:

  • servicii de contabilitate materiala,
  • servicii de contabilitate creativa,
  • contabilitate funciara.

Asadar, serviciile de contabilitate sunt printre  principalele activitati care se realizeaza intr-o firma deoarece este necesar ca firma sa cunoasca ce se intampla in interiorul dar si exteriorul ei (cheltuielile si veniturile) dar si cum sa se intocmeasca anumite acte. Aceste servicii sunt servicii de calitate care pun mare pret pe rapiditatea angajatilor si intocmirea corecta a tututror documentelor necesare firmei.

Pentru mai multe detalii accesati site-ul www.tpa-horwath.ro

Anunțuri