Compania Euro Indal aduce pe piata romaneasca o serie de produse de calitate care se bucura de un gust desavarsit si de o aroma perfecta. Atunci cand vine vorba de bucataria frantuzeasca, termenul de foie gras aduce in discutie o serie de mancaruri rafinate, speciale, destinate in special oamenilor care inteleg cu adevarat ideea de lux si opulenta. Chiar si asa, preturile practicate de Euro Indal pentru aceste produse sunt dintre cele mai bune, reusind in acest mod sa puna pe masa tututor oamenilor aceste produse naturale, fara coloranti sau substante nocive, cu un continut ridicat de acizi grasi nesaturati.

Euro Indal, compania care pune cel mai bun foie gras pe mesele gurmanzilor rafinati

In principiu, foie gras inseamna ficat gras, adica acel ficat de gasca sau de rata indopata doar cu cereale intregi si cu iarba naturala. Originar din sud-estul Frantei, acest produs plin de beneficii a reusit sa fie recunoscut la nivel mondial si destinat doar persoanelor alese pentru care rafinamentul fiecarei mese conteaza cu adevarat. Cu toate ca aceste practici sunt vechi de mii de ani, consumarea ficatului de pasare incepand inca de acum 4000 de ani in Egipt, ideea de foie gras s-a dezvoltat odata cu aducerea porumbului in Europa, din Lumea Noua, incepand din secolul XVII. Astfel, aceasta practica s-a dezvoltat intens in sud-vestul Frantei si in Alsacia. In prezent, aceasta tara este considerata cel mai mare producator de ficat de gasca si de rata indopata ajungand sa depaseasca 18.000 de tone anual, cea mai mare productie avand loc in regiunile din sud-vest. Cu toate acestea, procesul de indopare este unul organizat si extrem de specific. Astfel, cu doua saptamani inainte de sacrificare aceste pasari sunt indopate cu mancare naturala, lucru care face ca ficatul sa se mareasca de mai multe ori, oferind materia prima pentru cel mai bun foie gras. Chiar si asa, acest organ nu este bolanv, ci pur si simplu colecteaza grasimile din hrana pasarilor. Intr-un final, ajunge la o dimensiune de 800-1200 de grame, fiind perfect pentru a pregati aceste delicatese speciale.

Foie gras la fiecare masa prin Euro Indal

De-a lungul timpului oamenii au desavarsit cu adevarat procesul de crestere al pasarilor, alaturi de o serie de retete traditionale pentru pregatirea ficatului lor. Pornind de la foie gras asezonat cu diferite condimente si sare, el este ulterior pastrat la rece o anumita perioada de timp pana capata textura unei paste. Mai mult, acest produs poate face parte si din componenta pateurilor de lux. Un aspect important al oricarui foie gras face referire la continutul ridicat de acizi grasi nesaturati pe care acesta il contine, lucru extrem de benefic pentru sanatate si pentru scaderea colesterolului rau. Mai mult, specialistii spun ca acest aliment ar fi principalul motiv pentru care francezii care locuiesc in sud-vestul acestei tari ar reusi sa traiasca pana la varste inaintate fara sa se imbolnaveasca. Magazinul Euro Indal dispune de o gama larga de astfel de produse, importate din Franta, care reusesc sa bucure gusturile gurmanzilor.

Anunțuri