produse apicole

Ideea de produse apicole este bazata pe produse care au in compozitie miere sau polen. Acestea sunt create si comericalizate, in mod normal, de persoane fizice autorizate care se ocupa cu apicultura, cresterea albinelor si care au in posesie stupi, care faciliteaza astfel munca.

Ele fac parte din gama produselor de origine naturala. In mod normal sunt produse fara a utiliza aditivi artificiali, substante chimice suplimentare care sa deterioreze produsul. Totodata sunt prezentate sub forma unor leacuri pentru diferite afectiuni interne sau externe, dar si sub forma de produse alimentare, precum mierea, care poate fi utilizata in foarte multe alimente: ca indulcitor pentru cafea, ceai, lapte; ca ingredient de baza pentru prajituri; ca inlocuitor pentru dulceturi si marmelade;  etc.

Tipuri de produse din industria apicola

In pofida faptului ca aceasta ramura a industriei nu este una dintre cele mai dezvoltate, numarul tipurilor de produse, care se realizeaza utilizand extractele de baza ale acestei industrii, mierea si polenul, este unul destul de ridicat.

Astfel, pe piata sunt prezente produse de tipul spray-urilor, care sunt recomandate, in mare parte, pentru afectiuni care provoaca arsuri, leziuni sau eruptii asupra pielii; de tipul cremelor, care de asemenea, se utilizeaza pentru a combate problemele aparute pe stratul epidermei umane; de tipul siropurilor , care sunt necesare in momentul in care unul dintre organele interne sunt cele vizate de o boala, si de altfel, de tipul pastilelor/ semintelor, care se administreaza prin ingerare si au efect asupra organelor interne.

Efectele utilizarii produselor apicole

Produsele apicole au efecte benefice pentru sanatate, in aproape toate zonele corpului uman. Spray-urile produse pe baza de propolis, miere sau polen ajuta la vindecarea arsurilor create de razele soarelui, de interactiune a pielii cu diferite substante chimice cu un grad ridicat de risc sau chiar si la arsuri minore care sunt cauzate de contactul cu obiecte care au o temperatura ridicata, imposibil de suportat pentru piele.  Acelasi efect il au si unguentele sau cremele, insa pentru arsuri care au afectat o suprafata mai mare din epiderma si cu efecte mai grave. Si egzemele provocate de frig sau vant, precum si cele apraute din cauza unor alergii pot fi contracarate cu ajutorul acestor tipuri de produse.

”Produsele albinelor” de tip alimentar, nu numai ca au un gust placut, dar si combat afectiuni precum gripa, raceala, viroza, dureri in zona laringelui, in general boli care apar pe parcursul sezonului rece.

Un alt beneficiu pe care il au produsele apicole, este cel adus danturii. Multi dentisti recomanda paste de dinti care au in compozitia lor o anumita doza de propolis.  Pe langa gustul mai placut pe care il confera propolisul, acesta are si un efect clinic la fel de benefic. In urma utilizarii acestor paste este intarit smaltul si dintii sunt mai protejati.

Nu in ultimul rand, un efect pozitiv, care este cautat si preferat in general de doamne, este ajutorul pe care il ofera mierea la parcurgerea unei diete care sa aiba ca rezultat o pierdere substantiala a greutatii. Nutritionistii recomanda mierea de la Pronapic ca indulcitor preferential in timpul unei diete tinute cu acest scop.

Anunțuri