Desi, in ziua de azi, termenul de epilare definitiva ajunge tot mai des la urechile noastre, multe dintre persoanele interesate sa incerce, atat barbati cat si femei, sunt putin reticenti din cauza neinformarii corespunzatoare. Indepartarea parului nedorit, in special pentru doamne, poate fi o bataie in plus de cap tinand cont de durerile si costurile care trebuiesc suportate. Insa datorita epilarii definitive, aceste probleme se pot rezolva.

Obtine efect de durata prin epilare definitiva

Desi termenul de epilare este folosit de majoritatea femeilor, acesta este adesea confundat cu depilarea.Cele doua nu au nimic in comun, depilarea referandu-se la parul de deasupra pielii , in timp ce primul termen se refera la parul de sub piele.

Epilarea definitiva utilizeaza o temperatura de pana la  70 grade Celsius cu ajutorul careia se distrug  radacinile firelor de par aflate in derm. Deoarece , cand ne nastem in corpul nostru exista aproximativ 5 milioane de foliculi pilosi, iar parul produs isi ingroasa radacinile cu cat inaintam in varsta, epilarea definitiva necesita mai multe sedinte care se desfasoare pe parcursul a cel putin 2-3 luni.

Efect in functie de ten

Cum nu toti avem radacini la fel de puternice , modul de aplicare si efectele epilarii definitive difera de la o persoana la alta. Intensitatea luminii utilizate in procesul de epilare trebuie sa tina cont de anumite aspecte cum ar fi : culoarea si grosimea firului de par, nuanta tenului si adancimea la care se gaseste foliculul pilos, adancime care difera nu numai de la o persoana la alta, ci si de la o parte a corpului la alta.

Datorita acestor diferente si durata indepartarii firelor nedorite depinde, de exemplu parul facial creste mai repede decat parul de pe maini , de aceea timpul de asteptare dintre doua tratamente difera.

Definitiv sau nu

Prima data cand o persoana aude termenul de epilare definitiva se gandeste ca firele de par se indeparteaza de pe suprafata pielii in proportie de 100% fara nicio sansa de regenerare. Din pacate specialistii contrazic aceasta ipoteza si ne lamuresc ca , dupa terminarea sedintelor de tratament , pe corpul nostru vor mai exista fire  de par in proportie de 5-10 % , insa acestea vor avea aspect care va putea fi foarte usor trecut cu vederea, fiind foarte deschise la culoare.

Avantajele epilarii definitive

La momentul actual singura optiune de a scapa de vizitele lunare la salon pentru depilarea cu ceara si de durerea pe care aceasta o implica, este epilatul definitiv. Din fericire, la noi in tara , gasim din ce in ce mai multi specialisti care se ocupa cu acest domeniu, pretul pe un pachet de sedinte ajungand la 900 euro. De asemenea , siteul www.tpb.ro dispune de o gama variata de aparate ,preturile fiind dintre cele mai accesibile.

Fiecare dintre noi dorim sa scapam de anumite fire de par care nu cresc tocmai in cele mai potrivite parti ale corpului nostru. Epilarea definitiva reprezinta o metoda de durata, sigura si din ce in ce mai accesibila pentru fiecare dintre noi.

Reclame