panza pe sasiu

Cei mai multi artisti aleg sa faca o lucrare cu ajutorul tipului de panza pe sasiu. Ea este foarte cautata deoarece are o calitate superioara, se pot picta diverse forme, iar culorile se imprima si rezista foarte bine pe un timp indelungat.

Panza pe sasiu este o alternativa inedita a unei coli de hartie. Acesta panza este folosita de foarte multi artisiti datorita faptului ca este mult mai rezistenta, mai groasa si mai practica. Panza este potrivita pentru variate tipuri de desen si picturi, fiind de calitate si flexibila. Ea poate avea forma dreptughiulara sau patrata, in functie de dorintele si necesitatile artistului care doreste sa realizeze un tablou cu adevarat uimitor.

Unul dintre cele mai utile materiale ale unui pictor este reprezentat de panza pe sasiu. Ea poate fi intinsa pe variate suporturi si poate fi amplasata in diferite spatii pentru ca mai apoi sa fie desenata. In ultimul timp, panza a devenit foarte populara in randul artistilor de pretutindeni, dar si pentru cei care se afla la inceput de drum. Panza a devenit un suport important si pentru pictura realizata cu culori acrilice. Insa, cartonul este si el un element de care trebuie tinut cont pentru realizarea de picturi cu diferite culori acrilice. Cartonul este durabil si rezistent in timp.

Tipuri de panze de sasiu pentru pictura

In mod normal, panza de sasiu se confectioneaza din bumbac si pe aceasta se pot efectua diferite picturi in acuarela, guas, ulei, acrilic sau tempera. Insa, in ultima perioada se confectioneaza panza de sasiu din in, din materiale sintetice sau grunduite cu fond negru.

Panza pe sasiu confectionata din bumbac a aparaut mai tarziu decat panza formata din in. Panza de sasiu din bumbac prezinta dezavantajul putrezirii in timp, mai ales daca aceasta este pastrata intr-un loc racoros si umed.

Panza confectionata din in este realizata din variate fibre vegetale. Fata de panza din bumbac, cea din in are rezistenta pe parcursul trecerii anilor. Acest tip de panza este preferata in randul marilor pictori din cauza faptului ca ofera o flexibilitate buna si se poate lucra usor pe ea. Panza ideala este cea care nu prezinta noduri. Pentru a afla daca nu are acest defect trebuie decat sa o verificam intorcand-o invers si de a ne uita pe spate.

Un alt tip de panza este cea sintetica care este destul de recenta pe piata. Ea prezinta calitati cu privire la rezistenta in timp, mai ales la umiditate si este ieala pentru orice tip de pictura. Este folosita mai ales pentru tipurile de culori acrilice.

Tipurile de panze se gasesc in magazinele profesionale, cele mai mici sunt de 10 x 10 si cele mai mari pot avea dimensiuni de 120 x 150 cm.

Panze pe sasiu de calitate garantata oferita prin Profiart.ro

Profiart.ro reprezinta magazinul perfect de unde puteti achizitiona tipul ideal de panza pe sasiu necesar activitatilor dumneavostra.

Profiart.ro ofera cele mai bune produse de calitate superioara la preturi inedite, reprezentand una dintre cele mai bune alegeri pentru artistii incepatori, dar si pentru cei experimentati in domeniul artei.

Anunțuri