Toamna este sezonul perfect pentru drumetii si parcurgerea traseelor montane, insa, asa cum toti muntomanii stiu, muntele nu iarta nici o greseala. Din acest motiv, Hufmed, furnizorul cel mai important de produse medicale consumabile doreste sa detalieze importanta existentei unei truse de prim ajutor pe care orice pasionat de munte trebuie sa o detina atunci cand doreste sa parcurga trasee mai lungi sau cu un grad de dificultate sporit. De asemenea, prezenta unei astfel de truse este mai mult decat recomandata pentru ghizii ce strabat traseele montane insotiti de tineri sau chiar si de minori.

Produse medicale consumabile indispensabile pe munte

Ca si furnizor de produse medicale consumabile putem spune cu o oarecare tarie ca dintr-o trusa de prim ajutor nu ar trebui sa lipseasca bandajele elastice. Acestea, pe munte sunt mai mult decat utile, sunt indispensabile. Cu ajutorul acestora se pot salva situatii, dar si vieti. Bandajele elastice pot fi folosite si pentru a proteja articulatiile picioarelor, precum si glezna. De asemenea, in cazul unei accidentari soldate cu o luxatie sau ruperea unui membru, aceste bandaje pot fi folosite pentru imobilizarea membrului rupt prin fixarea acestuia cu atele sau alte obiecte similare.

Tot din categoria de produse medicale consumabile necesare pe munte putem include si plasturii. Acestia sunt indispensabili, mai ales in situatiile ranilor provocate de incaltaminte. Acestea apar mai ales in situatiile in care bocancii nu sunt adecvati pentru conditiile de drum, sau atunci cand acestia sunt purtati pentru o perioada mai lunga. De asemenea, asa cum se si cunoaste, plasturii pot fi folositi si pentru eventuale rani provocate de vegetatie sau de alte elemente ce pot provoca rani.

Tifonul, sau rola de tifon este iarasi unul din gama de produse medicale consumabile ce trebuie sa existe in mod neconditionat intr-o astfel de trusa. In cazul in care nu aveti un bandaj elastic, tifonul poate fi folosit pentru a imobiliza diferite tipuri de fracturi sau entorse. De asemenea, acesta poate fi folosit si in scopul protejarii articulatiei genunchiului. De asemenea, in prezenta unui dezinfectant cum ar fi apa oxigenata sau rivanolul, tifonul poate fi folosit si pentru bandajarea ranilor mai mari sau chiar si pentru oprirea hemoragiilor externe. Insa pentru aceasta ete necesara si utilizarea unor comprese din material netesut pentru aceasta.

Alte elemente ale trusei de prim ajutor

Pe langa aceste produse medicale consumabile o trusa de prim ajutor pentru munte trebuie sa contina in mod obligatoriu un briceag multi-functional, chibrite antiumezeala sau chiar si de tipul celor normale, precum si o sursa de lumina, lanterna sau lampa.

Toate aceste produse medicale consumabile pot fi achizitionate de la orice tip de farmacie fara nici un efort. Hufmed furnizeaza aceste produse unei plaje foarte variate de clienti, fie ca vorbim de institutii medicale sau chiar si farmacii. De asemenea, ce treubuie stiut intr-o sitautie de urgenta pe munte este faptul ca indiferent de situatie este cel mai bine sa va pastrati calmul si sa incercati sa ajungeti la un adapost.

Hufmed isi doreste sa fie aproape atat de clientii sai, cat si de dumneavoastra, astfel, prin intermediul siteului nostru, www.hufmed.ro vom oferi atat produse de calitate, dar si informatii utile pentru oricine. Va asteptam!

Reclame