Chiar si cei mai experimentati gradinari se confrunta cu problemele pe care le pot aduce cu sine rulourile de gazon dupa ce au fost instalate in mod corespunzator respectand instructiunile. Totusi, este posibil ca la un moment dat sa se formeze goluri, pete inestetice pe suprafata rulourilor de gazon.

Aceasta problema este destul de serioasa intrucat netrata la timp nu va crea decat un aspect inesteti pe care suntem siguri ca nu vi-l doriti.

Euro Glia va ofera toate aceste solutii si daca intrati pe site-ul nostru, http://www.euroglia-gazon.ro, veti gasi o multime de informatii despre intretinerea corecta a rulourilor de gazon si, suntem siguri ca daca veti respecta instructiunile de acolo nu veti da gres. Dar intre timp haideti sa vedem ce putem face in legatura cu aceasta problema a golurilor ce se formeaza pe suprafata gazonului.

Despre intretinerea rulourilor de gazon

Pentru a avea un gazon frumos este cu siguranta necesar ca fiecare etapa de dinainte de a putea vorbi despre intretinere sa fie respectata. Aici vorbim despre etapa preliminara de pregatire si de asezare corecta a rulourilor de gazon. Dupa ce v-ati asigurat ca rulourile au fost asezate in mod corespunzator, in primele doua saptamani este necesar sa acordati o atentie mai deosebita acestora si de abia dupa ce a trecut aceasta perioada putem vorbi despre instalarea unui sistem de irigatii.

In opinia specialistilor nostri, gazonul nu tine o vesnicie si, pentru ca acestea sa reziste macar pentru o perioada sunt necesare lucrari de intretinere a lor. Durata de viata a rulourilor de gazon depinde si de specia din care fac parte semintele, conditiile de infiintare si modul de folosire si intretinere.

Replantarea gazonului nu este intotdeauna solutia optima intrucat aceasta modalitate poate doar sa aiba rezultate pe termen scurt. Inlaturarea problemei care a dus la aparitia golurilor in rulourile de gazon este modalitatea esentiala prin care se poate repara.

In acest sens trebuie sa acordati o atentie deosebita asupra substantelor pe care le folositi, sa evitati irigarea excesiva a gazonului pentru a nu favoriza aparitia mucegaiului sau a sporilor, si sa va asigurati ca inainte de a porni lucrarile de reamenajare a gazonului conditiile meteorologice sa fie favorabile.

Metoda optima pentru reconditionarea rulourilor de gazon

Rulourile de gazon in primele doua saptamani, pana cand se fixeaza in pamant sunt destul de sesibile iar daca dupa o anumita perioada de timp au aparut aceste goluri trebuie sa porniti lucrarile de reamenajare.

Inainte de toate greblati bine gazonul pentru a-l aera si pentru a curata zona de impuritati apoi adaugati un strat de aproximativ 5 cm de compost. Imprastiati semintele pe intreaga suprafata cu generozitate si adaugati ingrasamant, de preferinta unul special anti – buruieni. Ingrijiti semintele in mod corespunzator in functie de specia din care fac parte.

Daca urmati corect toate instructiunile specialistilor nostri atunci in maxim o luna veti avea din nou un gazon cu iarba bogata.

Pentru comandarea rulourilor de gazon dar si pentru mai multe informatii despre cum puteti scapa de aceste goluri, va recomandam sa ii contactati pe specialistii nostri care o sa va ofere cele mai bune solutii. Ne gasiti pe site-ul nostru www.euroglia-gazon.ro si asteptam cu nerabdare sa devenim furnizorul dumneavoastra de solutii pentru gazonul dumneavostra.