panouri radiante infrarosu

Panourile radiante  infrarosu  reprezinta  o alta metoda de incalzit care merge prin electricitate (curent electric). Acestea sunt folosite  ca inlocuitor pentru alte sisteme de incalzire.

Panourile radiante infrarosu  folosesc o procedura cu infrarosu  (care este invizibil pentru persoane) care au rolul de a degaja caldura pentru o incapere dar si pentru peretii ei.

Suprafata  acestor tipuri de panouri  este necesar sa fie de maxim 80 de grade. In cazul in care aceasta suprafata este peste 80, atunci panourile este necsar sa fie montate in locuri mari ca si inaltime sau care nu sunt foarte spatioase pentru ca in cazul in care sunt atinse de o anumita persoana, se poate incepe un  “adevarat” incendiu.

Pretul panourilor radiante cu infrarosu este mai scump decat alt sistem in incalzire.

Pretul pentru achizitionarea acestui panou porneste undeva de la 350-450 de Ron insa variaza in functie de dimensiunile si de kw sai. In cazul in care acest panou va fi unul de tip tablou, atunci  el va avea un pret mai scump, de la 950 de Ron in sus.

Pretul achizitionarii precum si a montarii panourilor cu infrarosu sunt mult mai mici ca alte sisteme de incalzire.

Panourile pot avea si favorabile organismului uman deoarece ele nu degaja vreun miros, vreo impuritate sau vreo substanta nociva. Astfel el sunt recomandate personelor care au probleme cu inima sau cu respiratia.

Panourile cu infrarosu se spala simplu si au o durata de viata de pana la 10 ani.

Panourile radiante  sunt utilizate in spatiile foarte inalte in locurile in care caldura din alte sisteme de incalzire precum centrala nu se poate inalta. De asemenea, panourile ofera caldura doar  bunurilor pe care le vede (mobila, pereti, parchet) si nicidecum oxigenului.

Aceste tipuri de panouri se folosesc mai mult  in constructiile de dimensiuni maxime  decat in locuinte pentru sunt scumpe si nu oricine si le poate permite.  De exemplu, un bloc ar avea nevoie de vreo 4, 5 panouri ceea ce implica o cheltuiala destul de mare din partea proprietarilor. In acelasi timp, in locuintele in care se vor pune panourile este necesar sa fie si calorifere deoarece panourile nu pot incalzi si tavanul si din cauza aceasta poate aparea igrasia.

1) Panourile  radiante  infrarosu  pot avea ca si aspecte pozitive:

  • sunt 100 % bio,
  • nu contin produse de tip toxic,
  • atunci cand acestea se vor achizitiona si ulterior sa fie asezate,  nu sunt necesare autorizatii sau alte tipuri de adeverinte si acte.

2) Panourile radiante  infrarosu pot avea ca si aspecte negative:

  • sunt scumpe,
  • fata de alte proceduri de incalzire, ele nu stau calde  dupa ce sunt inchise si se racesc imediat.

3) Panourile radiante  infrarosu  se diferentiaza fata de alte sisteme de incalzire:

  • funtioneaza pe baza de curent electric,
  • au o forma aparte ( ca un tablou sau o forma patrata-dreptunghiulara),
  • au un sistem cu  infrarosu.

Asadar, panourile radiante infrarosu de la www.prismainfo.ro sunt unele din cele mai bune si calitative sisteme de incalzire care insa sunt costisitoare si nu toata lumea isi permite un astfel de sistem de caldura.

Anunțuri