Atunci cand vine vorba de ingrijirea parchetului, foarte multe persoane aleg sa folosseasca lac parchet si nu ceara pentru parchet, mai ales cand vine vorba de suprafete mari. Ceara de parchet necesita o ingrijire frecventa, pe cand lacul pentru parchet reprezinta o solutie de durata si foarte eficienta. Operatiunea de lacuirea a parchetului mai este cunoscuta si sub numele de paluzare. Prin lacuire, parchetul dumeavoastra va fi protejat in totalitate accidentelor si zgarieturilor si, de asemeni, este usor de intretinut. Pentru a curata pachetul nu va trebui decat sa folositi un mop, un burete sau o carpa umeda.

Cum se aplica corect lac parchet?

Lista lacuri pentru parchet este una destul de variata, dar, pentru rezultate maxime, va recomandam sa alegeti unul din urmatoarele doua tipuri de astfel de produse:

– lacuri poliuretanice – foarte rezistente la pete si zgarieturi, au o textura elastica dupa finisare;

– lacuri acrilice – protejeaza culoarea lemnului, sunt ecologice si protejeaza parcetul foarte bine.

Daca vreti sa utilizati lac parchet pentru a lacui de unul singur parchetul din locuinta personala trebuie sa tieti cont ca exista anumite reguli stricte de lucru, daca va doriti ca rezultatele finale sa fie excelente.

– temperatura din camera nu trebuie sa depaseasca 12 grade Celsius;

– daca este iarna, incalzirea trebuie oprita cu cateva zile inainte de operatiunea de lacuire;

– umiditatea nu trebuie sa depaseasca 10%;

– lacul pentru parchet trebuie sa fie turnat intr-un recipient mare, astfel incat sa puteti inmuia usor o pensula in el;

– folosti o pensula lata si aplicati lacul o singura data fara sa treceti de doua ori prin acelasi loc;

– nu reveni inapoi cu pensula daca vrei cel mai bun aspect;

– lacul se palica in doua straturi, dar pentru a aplica cel de-al doilea strat trebuie sa lasi primul strat sa se usuce complet.

– incepe sa aplici lac parchet din coltul opus al usii pentru a putea sa parasesti camera fara sa calci pe parchetul abia lacuit;

– nu pasiti cel putin 2 zile pe parchetul abia lacuit si asteptati o saptamana inainte sa puneti mobilier pe el si cam trei saptamani pana sa puneti covoare.

De unde poti achizitiona lac parchet de calitate superioara?

Daca ai nevoie de lac parchet iti recomandam sa apelezi cu incredere la Alveco Montaj. Aceste lacuri sunt pe baza de apa si au o emisie foarte mica de substante organice volatile. Lacurile pentru parchet de la Alveco Montaj se caracterizeaza prin:

– reziune sporita la uzura si abraziune;

– putere mare de acoperire;

– nu se ingalbenesc;

– se poate folosi in orice tip de spatiu (birouri, magazine, spatii comerciale, sali de expozitie etc.);

– intensifica culoarea parchetului etc.

La Alveco Montaj veti gasi lac parchet disponibil in 3 grade de luciu, astfel incat sa puteti comanda varianta care se preteaza cel mai bine cerintelor si necesitatilor personale: gloss 10, gloss 30 si gloss 60.

Profesionistii de la Alveco Montaj va stau la dispozitie oricand cu toate informatiile suplimentare de care aveti nevoie pentru a va asigura ca ati ales un partener de incredere!

Reclame