scaune-auto-bebe

O statistica trista arata ca una din cinci familii ajunge sa piara intr-un accident auto. Nu ne place sa ne gandim la aceasta realitate, insa ea exista. Poate ca nu este in putinta noastra sa prevenim astfel de evenimente dramatice sa se petreaca, insa putem cel putin sa ne asiguram ca ne protejam pe noi si mai ales pe cei mici de cel mai mare pericol. In acest sens, scaunul auto pentru bebe nu este doar o fita sau un lux – ci un must have daca aveti de gand sa transportati un copil de colo – colo cu masina personala. Este adevarat ca unele scaune auto pot ajunge la preturi exorbitante, chiar la pretul unui salariu minim pe economie. Cu toate acestea, incercati sa priviti scaunul auto ca pe o investitie pe viitor a sigurantei copilului dumneavoastra.

Cum aleg un scaun auto pentru bebe potrivit?

Scaunul de masina ideal trebuie in primul rand sa fie testat la nivel european – asa cum majoritatea scaunelor sunt, acesta fiind si un motiv pentru pretul ridicat al acestora. Apoi, este necesar sa tineti cont de greutatea, inaltimea si varsta copilului. Stiati ca pentru bebelusi scaunul auto este indicat sa fie asezat cu spatele la parbriz si fata spre geamul din spate? Astfel un nou- nascut va fi mult mai in siguranta in cazul unui impact. Scaunele auto sunt distribuite pe mai multe categorii care tin cont de dimensiunile si greutatea celui mic.

Astfel puteti opta pentru: scaun auto de bebelus, cu fata spre sensul opus de mers al masinii, pentru copiii sub 15 luni, scaun auto copii convertibil de la 0 pana la 4 ani de zile, cu fata sau cu spatele spre sensul de mers al masinii, care poate sustine copii intre 0 si 18 kilograme si scaun auto copii intre 9-36 kg, cu fata spre sensul de mers al autoturismului; scaun booster, pentru copii cu varsta cuprinsa intre 4- 12 ani si 15- 36 de kilograme, cu fata orientata catre sensul de mers al masinii si scaun auto copii inaltator pentru copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani.

Sub nicio forma nu lasati copiii sa stea asezati pe scaunul din fata, nici macar in bratele cuiva, deoarece aceasta reprezinta cea mai nesigura pozitie pentru acestia. Fiti constienti ca pe masura ce copilul creste veti fi nevoiti sa schimbati scaunul auto, in functie de noua sa inaltime si greutate, insa cel mai util sfat ar fi sa il mentineti cat mai mult posibil in scaunele orientate cu fata spre sensul opus de mers al masinii, intrucat aceasta este considerata a fi cea mai sigura pozitie.

De unde cumpar un scaun auto pentru copii si care este pretul?

Nu toate scaunele auto copii sunt extraordinar de scumpe. Daca veti cauta, cu siguranta nu este imposibil sa gasiti ceva pe masura buzunarului dumneavoastra. Spre exemplu, in magazinul online www.magazinul-mamicilor.ro puteti sa gasiti carucioare auto pentru copii incepand de la 300 de lei in plus, preturile variind in functie de model si marime.