orga-electronica

Daca ati ajuns ajuns in punctul de a lua decizia achizitionarii unui pian, probabil ca sunteti deja fermecat de cat de frumoase, unice si complexe suna melodiile pe acest instrument. Cu toate acestea, desi pianul ar fi instrumentul clasic ideal, acesta ocupa mult spatiu, este extrem de costisitor, necesita sa fie acordat periodic, proces care presupune alte cheltuieli si este putin mai dificil de folosit decat o orga electronica.

Spre deosebire de un pian acustic, orga electronica este mult mai mica ca marime, poate sa aiba toate gamele si notele unui pian obisnuit, insa poate fi si mai mica. Pretul unei orgi electronice este de asemenea mult mai rentabil si mai accesibil decat cel al unui pian acustic, iar avantajul principal, in afara de pretul instrumentului, tine de faptul ca orga electronica este mult mai mica, poate si usor comutata dintr-un loc in altul, este usoara, deci perfecta pentru o serbare sau un mic spectacol in familie sau intre prieteni; volumul sau poate fi ajustat sau chiar sa folositi casti – motiv pentru care puteti canta in orice moment al zilei, fara sa va ingrijorati de reactiile vecinilor. De asemenea, este ceva mai usor sa cantati la orga electronica decat la un pian – mai ales daca sunteti incepator – si aceasta deoarece clapele unei orgi electronice sunt usor de apasat si acest instrument nici nu are pedale, pe cand un pian acustic are clapele ceva mai grele si necesita adaptare.

Caracteristici orga electronica

Orga electronica este un pian in miniatura, ca sa ii spunem asa. Imita perfect notele muzicale ale unui pian acustic, insa durata notelor muzicale este ceva mai scurta. Un pian clasic are 7 octave si 88 de clape, insa orga electronica nu are neaparat tot atatea. Pentru nivel incepatori, puteti achizitiona si o orga mai mica, insa daca doriti sa performati melodii cat mai complexe, mai ales muzica clasica, cumparati o orga care sa aiba toate cele 7 octave ale unui pian.

Dupa cum mentionam mai sus, clapele unui pian sunt ceva mai dificile de apasat, in timp ce orga este un instrument mai sensibil la atingere – un sfat util ar fi sa cautati un produs care sa imite cat mai bine clapele unui pian.

Un super avantaj al achizitionarii de orga electronica in locul unui pian acustic, este ca orga prezinta diverse optiuni de modificare a sunetului – asa ca daca va place sa compuneti propria muzica sau intentionati sa faceti acest lucru, o orga ar fi clar cea mai potrivita alegere.

De unde cumpar orga electronica si cat costa?

Dupa cum mentionam anterior, orga electronica este de departe mult mai accesibila ca pret decat un pian. Pe magazinul online www.muzicastore.ro puteti gasi acest instrument incepand de la 500 de RON in sus, insa preturile cresc in functie de ce anume cautati la acest instrument, cate octave vreti sa aiba si ce performante doriti sa realizeze. Daca sunteti incepator, cel mai indicat ar fi sa optati pentru o orga electronica, in locul unui pian, iar cu timpul, dupa ce invatati instrumentul, daca considerati necesar, puteti achizitiona un pian clasic.

Anunțuri