sisteme-de-supraveghere-video

Multe persoane, fie proprietari ai locuintelor, fie de afaceri, intr-un anumit moment sunt  nevoite sa solutioneze problema sigurantei si securitatii proprietatii sale, iar elaborarea sistemelor de supraveghere video este solutia optima la ziua de azi.

Monitorizarea video este unul din cele mai eficiente metode de asigurare a securitatii proprietatii la ziua de azi, prin utilizarea celor mai variate si performante mijloace tehnice si aplicative, care asigura nu doar vizualizarea actiunilor din spatiul monitorizat, ci si acumularea si stocarea informatiei vizualizate, cu posibilitatea analizei si prelucrarii ei.

Pentru a identifica produsul cel mai potrivit din multimea de oferte in acest domeniu, clientul trebuie sa cunoasca unele criterii principale ale sistemelor de supraveghere video, pentru a nu procura functii si optiuni inutile.

Sarcinile principale pentru sistemele de supraveghere sunt:

 1. Supravegherea curenta
 2. Arhivarea inregistrarilor video
 3. Monitorizarea la distanta a imaginilor curente si a arhivei
 4. Inregistrarea imaginii video la semnalul detectorului de miscare, detectoarelor de proximitate sau la disparitia semnalului.

Uneori pot fi incluse si alte sarcini:

 1. Integrarea cu semnalizarea sistemului antiincendiar si de securitate
 2. Integrarea cu complexul tehnico-aplicativ de control si dirijare a accesului.
 3. Scalabilitatea si modernizarea sistemului de supraveghere video, in caz de necesitate.
 4. Supravegherea curenta dintr-un singur punct, inclusiv prin Internet.

In pofida varietatii  sistemelor de monitorizare video, componentele de baza sunt aproximativ aceleasi:

 1. Camerele de supraveghere video monocrome sau color; clasice, tip glont, tip board, disimulate in alte echipamente, tip dome; day-night, radio, compacte, IP etc
 2. Monitoare pentru vizualizareaa informatiei
 3. Obiective si lentile
 4. Carcase si suporturi
 5. Speed-dome
 6. Comutatoare, multiplexoare si matrice video
 7. Inregistratoare analogice
 8. Inregistratoare digitale (DVR)
 9. Placi de achizitie video
 1. Monitoare
 2.  Dispozitive de prelucrare a imaginii
 3. Echipamente de transmitere a semnalului video pe cablu torsadat
 4. Echipamente de transmitere a semnalului video pe fibra optica
 5. Echipamente de transmisie IP –  videoservere
 6. UPS-uri

Sistemul operational utilizat la sistemele de supraveghere video poate fi atit Windows, cit si Linux.

Pentru proiectarea unui sistem de supraveghere video este necesar de a adapta caracteristicele tehnice ale componentelor la cerintele aplicative si operative ale sistemului in general.

La instalarea camerelor video, se va lua in calcul cantitatea si locurile (pozitiile), precum si corespunderea parametrilor obiectivelor si vidicoanelor camerelor instalate particularitatilor dinamice si de iluminare a spatiilor monitorizate. Pentru conditii mai speciale se aplica tehnologia cu iluminare infrarosie. Cu scopul  asigurarii sigurantei sistemei de supraveghere video se utilizeaza metoda camerelor ascunse sau camuflate, precum si instalarea unor mulaje.

Supravegherea video se efectueaza atit in interiorul incaperilor, cit si pentru suprafete  din exterior, deci sistemele de supraveghere video vor avea configuratiile tehnice corespunzatoare.

Domeniile de utilizare ale sistemelor de supraveghere video sunt nelimitate, iar parametrii lor tehnici si aplicativi sunt in permanenta perfectionare, procesul de monitorizare video devenind tot mai accesibil si comod.

Cititi mai multe pe Www.alarme-supravegheri-automatizari.Ro!

Anunțuri