Sudura este procedura folosita la scara larga pentru a putea lipi doua parti metalice sau componente metalice. Exista in mare doua tipuri de sudura, cea continua prin intermediul unei sarme speciale, folosita mai mult in aplicatiile industriale cu roboti specializati, si sudura cu electrozi, care poate fi facuta atat de utilaje industriale cat si de om. Bendkopp, ofera pe langa gama de produse ce vizeaza organe de ansamblare, solutii de fixare, scule, si electrozi sudura. Acestia sunt de mai multe tipuri, dupa cum urmeaza sa aflam, in functie de domeniul de utilizare.

Electrozi sudura rutilici – tipuri

Electrozi sudura rutilici. Acesti electrozi sunt si ei la randul lor de mai multe tipuri, asadar, avem electrozi rutilici cu invelis mediu, gros, cu randament inbunatatit dar si alte tipuri, in functie de aplicatiile in care sunt folositi.

Gama de electrozi sudura rutilici cu invelis de grosime medie sunt utilizati pentru sudarea componentelor si structurilor metalice usoare, cum ar fi table din otel. Acesti electrozi sunt indicati pentru sudarea structurilor din otel usoare cu un continut de pana la 0.25% carbon, functionand perfect la temperaturi de pana la 0 grade Celsius.

Pentru electrozi sudura rutilici cu invelis gros, plaja de utilizari este una destul de generoasa, fiind perfecti pentru structuri si piese din otel-carbon dar si din otel cu mici cantitati de mangan. Acestia sunt perfecti pentru aplicatii ce tin de industria auto-moto dar si pentru structuri metalice, cum ar fi cazane, dar si alte tipuri de structuri. Ca si caracteristici ale procesului de sudura, putem aminti faptul ca arcul electric prezinta o buna stabilitate, oferind un aspect final al lucrarii estetic, iar, foarte important, factorul de stropire sau emanatii de particule topite este foarte redus, atat la sudura in curent continuu cat si alternativ.

Electrozi sudura rutilici pentru aplicatii speciale

Electrozi sudura rutilici pentru suduri speciale. Acestia sunt pretabili pentru suduri ale structurilor din otel carbon din domeniile navale si civile, dar si pentru constructii metalice. Acestia sunt utilizabili pentru sudarea suprafetelor greu de pregatit sau dificile, cum ar fi de exemplu tabla nepregatita in prealabil sau murdara dar si pentru imbinari de rezistenta. Acestia ofera o buna patrundere in straturile superficiale ale celor doua obiecte de sudat dar si un bun aspect al sudurii. De asemenea aici putem aminti si electrozi sudura rutilici cu randament crescut. Acestia sunt perfecti pentru a obtine o inalta productivitate, datorita procentajului de 165% al gradului de depunere. Acest tip de electrozi sudura este pretabil pentru constructii cu structura metalica, fiind excelenti pentru sudura tip multi-proces, fiind foarte bun pentru amorsat si reamorsat. Totodata zgura formata in urma procesului de sudura este foarte usor de indepartat, obtinand astfel un bun aspect final al sudurii. De asemenea, acest tip de electrozi poate fi folosit si pentru tehnica de atingere, sau touch. Pentru a consulta intreaga noastra oferta de produse, nu ezitati sa ne vizitati pe siteul www.bendkopp.ro, locul de unde puteti achizitiona totul, de la organe de ansamblare, sisteme de fixare, scule electrice si de mana, dar si electrozi sudura. Va asteptam!