vopsitorie-auto

Daca doresti sa schimbi culoarea masinii tale trebuie sa apelezi la servicii propesioniste de vopsitorie auto. La vopsirea auto se apeleaza nu neaparat din dorinta de a schimba culoarea masinii, ci din cauza aparitiei unor defectiuni precum petele de rugina sau zgarieturi ale caroseriei. Vopsirea auto reprezinta un proces complex, care necesita multa atentie si profesionalism. Trebuie avute in vedere toate etapele si trebuie respectata ordinea lor pentru a se obtine rezultatul mult asteptat, o lucrare de calitate. Calitatea lucrarii depinde atat de mana de lucru cat si de calitatea produselor folosite. Etapele vopsirii auto sunt: indepartarea ruginei si slefuirea, chituirea, grunduirea, vopsirea, aplicarea lacului auto, uscarea, dezizolarea si polisharea.

ETAPELE OBLIGATORII ALE VOPSIRII AUTO

  • Prima etapa este reprezentata de indepartarea ruginei si slefuirea. In cazul in care vrem sa vopsim doar o parte a caroseriei, se izoleaza respectiva parte dupa care se trece la pasii obsnuiti si anume: polizarea cu rola roloc, aceasta nu incalzeste caroseria in timp ce indeparteaza rugina si vopseaua. Dupa aceasta, se slefuiesc zonele zgariate cu un abraziv corespunzator. Este recomandata degresarea dupa fiecare procedura pentru a se observa evolutia.
  • A doua etapa este reprezentata de chituire. Este o etapa extrem de importanta in vopsirea auto, stratul de retus cu chit devenind baza pentru aplicarea stratului de vopsea si lac.
  • Grunduirea este a treia etapa a procesului de vopsire auto. Grundul se aplica pentru a izola porii din stratul de chit si pentru a asigura o suprafata uniforma stratului de culoare.
  • Vopsirea este cea de-a patra etapa a procesului de vopsire auto, fiind cea mai vizibila in produsul final. Inainte de aplicarea stratului de vopsea se reizoleaza masina. Trebuie o atentie deosebita asupra capacului rezervorului si usilor automobilului deoarece in aceste zone poate aparea efectul de gazare.
  • Lacuirea este printre ultimele etape ale complexului proces de vopsire auto. De lacuire depinde imaginea produsului final deoarece lacul are scopul de a pune in evidenta culoarea si protejeaza caroseria impotriva factorilor externi meteorologici sau mecanici.
  • In ultima etapa a vopsirii auto are loc uscarea, dezizolarea si polisharea. Aceasta etapa, desi ultima, este la fel de importanta ca si celelalte si de corectitudinea realizarii ei depinde produsul final, calitatea stratului de lac si evitarea defectelor ulterioare. Pentru un succes garantat trebuie respectati timpii de uscare si temperaturile recomandate. Dezizolarea se realizeaza cu deosebita atentie, iar in cazul in care este nevoie de polishare aceasta se realizeaza cu materialele corespunzatoare in asa fel incat sa asigure un strat uniform intre suprafata proaspat vopsita si restul caroseriei.

SERVICII DE CALITATE LA SERVICE TITAN

Daca doresti sa apelezi la un service profesionist de vopsitorie auto, acceseaza site-ul www.servicetitan.ro si vezi intreaga gama de servicii oferite. Service Titan iti ofera preturi bune, calitate si o gama foarte larga a serviciilor oferite. In gama serviciilor oferite gasiti: reparatii auto, ITP, tinichigerie auto- service-ul este dotat cu instrumente moderne pentru masurarea si redresarea caroseriei, intretinere auto, mecanica auto si hotel anvelope.

Reclame