firma-de-contabilitate

Multi antreprenori la inceput de drum se concentreaza pe afacerea in sine, pe ce ofera, cum ofera, cui ofera si adesea acestia pot neglija aspecte aparent nu foarte importante, precum ar fi contabilitatea. In timp ce multi cer ajutor din parte unei firme de contabilitate, altii prefera sa se descurce pe cont propriu.

Sa incepem cu inceputul. Ce este si ce face o firma de contabilitate?

Contabilitatea consta in arta stapanirii afacerilor si se ocupa in principal cu gestionarea banilor, a veniturilor, a capitalului, al activelor si al datoriilor unei intreprinderi. Multi antreprenori, mai ales la inceput, probabil ca vor alege sa nu investeasca intr-un contabil sau intr-o firma de contabilitate, insa ce le scapa acestora din vedere este ca, printre numeroasele task-uri pe care ei sunt nevoiti sa le intreprinda, ar putea pierde controlul evidentelor ce tin de contabilitate si la un moment dat sa se confrunte cu pierderi financiare din acest motiv. Daca sunteti intreprinzator, mai ales la inceput si nu aveti cunostinte din domeniu, nu este indicat sa sariti un pas atat de important precum evidenta si gestionarea unor capitaluri si cel mai sigur si profitabil pe termen lung este sa acordati o atentie sporita a banilor afacerii dumneavoastra, fie angajand un profesionist in interior, fie apeland la o firma de contabilitate externa afacerii.

Avantajele in a angaja o firma de contabilitate

Contabilul este raspunzator pentru felul in care alegeti sa va investiti banii. El va da sfaturi si prognoze, va ajuta sa luati decizii masurate, va ajuta sa gasiti solutii pentru a economisi cat mai multi bani. De asemenea, contabilul va tine evidenta asupra unor detalii precum salariile angajatilor, a veniturilor, a costurilor, a datoriilor si orice tine de bani. Un contabil o sa va ajute sa va gestionati corespunzator afacerea. Mai ales pentru antreprenorii la inceput de drum, o firma de contabilitate reprezinta cea mai buna investitie pe termen lung, intrucat la inceput fiind, o sa va fie dificil sa va ocupati de toate detaliile afacerii, iar administrarea banilor cere o anumita pregatire, atentie la detalii minutioase, aspecte legale, cu care ar fi bine sa nu va bateti capul, cel putin la inceput.  Astfel o firma de contabilitate ar putea sa va ajute sa gestionati corespunzator afacerea, sa va sfatuiasca cum sa procedati, in ce, cum si cat sa investiti conform unor statistici si unei analize. Pentru firmele mici sau la inceput de drum care nu isi permit sa angajeze un contabil full time, puteti apela la serviciile unei firme de specialisti cu experienta, precum www.TPA-horwath.ro.

Dincolo de aspectele ce tin de bani ce nu sunt tocmai usor de gestionat de catre cei fara pregatire speciala in acest sens, un contabil sau o firma de contabilitate o sa va usureze munca. De ce sa pierdeti timp facand calcule si luand decizii care nu tin de pregatirea dumneavoastra, cand ati putea in loc sa puneti la punct alte aspecte profi ale afacerii, sa cautati cei mai buni angajati, sa realizati cele mai bune parteneriate sau alte detalii care vor face o diferenta in business-ul dumneavoastra.

Reclame