camin-pentru-batrani-privat

Nefericirea persoanelor de varsta a treia o putem vedea zilnic atunci cand iesim afara. In ultimii ani au aparut tot mai multe camine de batrani private care asigura o locuinta si o masa pentru cei singuri sau pentru persoanele varstnice care nu au unde sta sau celor care necesita ingrijire speciala. Cu totii avem batranii in familie (face referire la intreaga familie, adica si la neamurile unei persoane) de care nu ne putem permite (cauza fiind timpul) sa ii ingrijim pe masura necesara de care acestia au nevoie.

Persoanele de varsta a treia sunt mai mult singure si nu au cu cine vorbi. Daca alegem sa ii ducem la camine de batrani private, acolo se afla mai multe persoane de aceeasi varsta cu ei sau apropiati de varsta cu care au ce vorbi si interactiona. Camine de batrani private se gasesc pe la periferia orasului sau in interiorul orasului. Din pacate exista prea putine astfel de camine care sa aiba locuri libere pentru totii batrani care necesita ingrijire suplimentara si care nu se mai descurca singuri sa se ingrijeasca.

De ce sa alegem camine de batrani private

Nivelul economic al tarii este scazut, suntm in criza de bai, salariile sunt micii – preturile sunt mari, insa tot avem nevoie sa supravietuim si sa ne castigam existenta. Indiferent de cuponul de pensie pe care il are bunica, buncicul, matusa, unchiu, mama, tata etc., tot suntem nevoiti sa adaugam bani pe langa pentru a putea asigura un loc in camine de batrani private pentru ai nostrii batrani. Locurile in camine de batrani private sunt limitate la fel ca si cele de la stat sau cele de la manastrire.

Exista in Romania un numar crescut de persoane de varsta a treia care au nevoie de un loc in camin. Aceste persoane care au nevoie de loc in camin pot avea si boli fizice cat si psihice. Caminele de batrani private asigura, insa si un medic / doctor care va avea grija de starea de sanatate a persoanelor cazate. In caminele private mai exista si cate un psiholog, un psihoterapeut si un clinican in acele camine unde este necesar astfel de profesionisti pentru mentinerea sau imbunatatirea vietii psihice a batranilor.

Camine de batrani private vs camine de barani de stat

Desi, multe site uri se lauda cu dotarile si cu seriozitate putine sunt in realitate care chiar ofera astfel de conditii catranilor cazati in camine de batrani private sau in camine de batrani de stat. Exista insa o diferenta intre cele doua, personalul care lucreaza in caminele de batrnai private par a fi mai motivati pentru munca, deoarece acestia au in general un salariu mai mare decat persoanele care lucreaza la stat. Astfel, interseul directoriilor este calitatea conditiilor oferite clientilor si multumirea acestora.

Dupa cum spuneam mai sus, caminele existente in Romania pentru batrani sunt prea putine pentru numarul de batrani care se afla in tara, de aceea este necesar construirea a cat mai multe camine de batrani private cat si de stat.

Reclame