gradina-pe-acoperis

Daca locuiesti in oras si nu ai spatiu pentru a amenaja o gradina, poti face acest lucru pe acoperis. Acest tip de amenajare capata din ce in ce tot mai multa notorietate. Pentru cei ce locuiesc in apartamente, o gradina pe acoperis este un loc de relaxare, un refugiu linistitor. ODU – Green Roof este o firma, care pe parcursul a mai multor ani se straduie, ca din peisajul urban al acoperisurilor, care mai mult seamana cu un iad, datorita suprafetelor bituminoase, contrastelor de temperatura, sa creieze si sa raspindeasca acoperisuri verzi, care vor modifica cu timpul perceptia noastra despre oras. Proiectarea unor sisteme ce capteaza apa pentru irigatii, permit drenarea, sustin solul si rezista la patrunderea radacinilor, ne permite sa admiram cu timpul niste efecte aproape naucitoare.

Gradina pe acoperis – o utopie ce devine realitate

Fiecare constructie verde noua pe acoperis este un experiment al colectivelor, care prin activitatea lor studiaza beneficiile practice ale amenajarilor de gradina pe acoperis. Constructorii sunt incurajati sa masoare corect capacitatile de a reduce apele fluviale, de a imbunatati ambientul sonor urban, de a spori eficienta energetica prin diferite stimulente si reduceri de taxe, iar datorita lor noi ne vom modifica perceptia despre oras. Datorita lor noi vom uita ca orasul este o antiteza a naturii, se cauta modalitati de a urbaniza natura. Utopia devine realitate – la inaltimi unde se avanta doar pasarile, apar oaze de verdeata si prospetime, care reduc efectul de sera, ofera spatii de recreiere cu specii de plante, copaci diversi si flori mirositoare.

Gradina pe acoperis pentru persoane pasionate de gradinarit

In ultimiii ani tot mai multi locuitori din aglomeratiile urbane isi pun in plan sa-si organizeze gradini proprii pe acoperis. O gradina pe acoperis, care este ascunsa de privirile trecatorilor va poate bucura cu legume sanatoase si proaspete in permanenta. Principalul motiv de a amenaja asemenea acoperis este de a cultiva legume nu numai la tara, dar si in orase. Orice leguma transportata isi pierde gustul si calitatile, culese insa proaspete, din gradina de pe acoperis, fac deliciul gospodinelor si a gurmanzilor. Acoperisurile ofera multa lumina si un spatiu generos pentru o astfel de gradina, iar pentru speciile salbatice, este un refugiu ideal, in rezultat se inbogateste si biodiversitatea acestora. Pentru noi gradina este o oaza de liniste, unde odata intrat, problemele cotidiene sunt lasate deoparte.

Gradina pe acoperis de la ODU – Green Roof

Apeland la noi si accesand serviciile noastre, veti gasi gasi in portofoliul nostru proiecte de amanajari, care protejeaza si infrumuseteaza cladirea si aoperisul ei. Va stam la dispozitie cu toate consultatiile si informatiile in caz de doriti sa renuntati la designul tipic urban si ati luat o decizie sa beneficiati de o gradina pe acoperis. Cu perfectiune in planificare, executare si intretinere, va punem la dispozitie un colt al naturii, ce este captat si controlat. Peticile deverdeata devin tot mai frecvente pe acoperisurile urbane datorita echipei de la ODU – Green Roof, indragostita de arta infrumusetariisi amenajarii acoperisurilor.

Reclame