Conditii pentru exercitarea functiei de executor judecatoresc

          Potrivit Legii 188/2000, functia de executor judecatoresc poate fi exercitata de catre persoana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii: are numai cetatenia romana si domiciliul in Romania; are capacitatea deplina de exercitiu; este licentiata in drept; nu are antecedente penale si se bucura de o buna reputatie; cunoaste limba romana; este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei; a indeplinit timp de 2 ani functia de executor judecatoresc stagiar si a promovat examenul de capacitate sau, dupa caz, a exercitat timp de 3 ani o functie de specialitate juridica si a promovat examenul de admitere in profesie.

Activitati desfasurate de un executor judecatoresc

Un executor judecatoresc are competenta de a desfasura urmatoarele activitati:

  • punerea in executare a dispozitiilor cu caracter civil din titlurile executorii
  • notificarea actelor judiciare si extrajudiciare
  • comunicarea actelor de procedura
  • recuperarea pe cale amiabila a oricarei creante
  • aplicarea masurilor asiguratorii dispuse de instanta judecatoreasca
  • constatarea unor stari de fapt in conditiile prevazute de Codul de procedura civila
  • intocmirea proceselor verbale de constatare, in cazul ofertei reale urmate de consemnarea sumei de catre debitor, potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila
  • intocmirea, potrivit legii, a protestului de neplata a cambiilor, biletelor la ordin si a cecurilor, dupa caz
  • orice alte acte sau operatiuni date de lege in competenta lui

Recomandari Birou Individual Executor Judecatoresc in raza Curtii de Apel Suceava

          Daca va confruntati cu necesitatea indeplinirii procedurilor specifice de executare silita, notificarea actelor, recuperari de creante, evacuari, puneri in posesie, executari silite mobiliare si imobiliare, va puteti adresa Biroului Individual Executor Judecatoresc Nica M. Gabriel, a carui competenta se intinde in raza Curtii de Apel Suceava, respectiv in raza Judecatoriei Vatra Dornei, Judecatoriei Suceava, Judecatoriei Botosani, Judecatoriei Darabani, Judecatoriei Falticeni, Judecatoriei Saveni, Judecatoriei Radauti, Judecatoriei Dorohoi, Judecatoriei Campulung Moldovenesc, Judecatoriei Gura Humorului.

De ce sa alegeti Nica M. Gabriel – Birou  Individual Executor Judecatoresc?

          Echipa care activeaza in cadrul acestui birou este bine pregatita, experimentata si eficienta, solutionand in timp util si cat mai scurt posibil orice tip de probleme ati intampina in materie de executari silite, totul pe cale amiabila si respectand actele legisltive in vigoare. Calitatea serviciilor oferite de Nica M. Gabriel – Birou  Individual Executor Judecatoresc, profesionalismul echipei de lucru, inalta pregatire in domeniul juridic si competenta de a rezolva cele mai dificile cazuri sunt sustinute si garantate de portofoliul impresionant de clienti si colaboratori.

          De pe pagina web www.executor-nicagabriel.ro puteti afla care sunt actele necesare pentru intocmirea dosarului de executare silita si puteti descarca cereri tip de executare, cereri de notificare si de participare la licitatie.

Onorarii practicate de Nica M. Gabriel – Birou  Individual Executor Judecatoresc

Onorariile practicate de Nica M. Gabriel – Birou  Individual Executor Judecatoresc sunt cele mai mici de pe piata de profil, fiind proportionale cu complexitatea cazului si serviciile prestate. In functie de posibilitatile financiare ale clientilor, acestea pot fi achitate si esalonat. Conturile in care pot fi platite onorariile, taxele judiciare si taxele extrajudiciare  sunt comunicate personal de catre personalul Biroului.

In cazul in care aveti nevoie de un executor judecatoresc, nu ezitati sa apelati la serviciile Biroului Individual Executor Nica M. Gabriel, iar problemele pe care le intampinati isi vor gasi o solutionare rapida si eficienta!

Anunțuri