Exista o adevarata polemica la ora actuala care i-a impartit pe oameni in 2 tabere: tabara celor care sustin tamplarie aluminiu si tabara celor care si-au montat tamplarie PVC in propriile locuinte. Este oare o tamplarie mai buna decat alta? Parerea noastra este ca totul depinde de necesitatile fiecarui client in parte. Vrei sa afli mai multe despre aceste 2 tipuri de tamplarie? Esti invitatul nostru!

Tamplarie PVC are in comparatie cu tamplarie aluminiu avantajele sale

Nu este usor sa alegi intre tamplarie aluminiu si tamplarie PVC, insa daca este sa vorbim strict despre PVC in comparatie cu aluminiul trebuie sa spunem ca este totusi un mai bun izolator termic, tamplaria din aluminiu fiind mai rece.

Insa, tamplaria din PVC nu are o rezistenta atat de mare la factorii de mediu, se zgarie usori, se decoloreaza, este greoaie si din aceasta cauza si  mecanismele de inchidere-deschidere sufera si trebuie adesea schimbate. Nu mai vorbim si despre faptul ca nu are aceeasi durabilitate in timp si nu prezinta aceeasi estetica ca aluminiul.

Cu toate acestea, PVC-ul este accesibil pentru majoritatea romanilor, iar faptul ca izoleaza foarte bine termic si fonic il face un material excelent care concureaza cu aluminiul. Pana la urma cert este ca nu e mai bun decat aluminiul sau mai slab, ci este diferit si raspunde unor nevoi diferite.

Tamplarie aluminiu rezista cu brio la factorii de mediu

Daca vrei protectie maxima impotriva factorilor de mediu, cel mai bine este sa alegi tamplarie aluminiu. De asemenea, trebuie sa stii ca acest gen de tamplarie:

 • Are o intretinere foarte usoara;
 • Ai de ales intre culori dintre cele mai variate, paleta coloristica este extrem de bogata;
 • Rezistenta este excelenta si este proprie metalelor, deci nu este nevoie sa armezi suplimentar geamurile sau usile. Astfel si durata de viata a mecanismelor pentru inchidere si deschidere sunt cu mult prelungite;
 • Fiind mult mai usoara, tamplaria din aluminiu exercita o presiune mai mica asupra mecanismelor protejandu-le;
 • Nu corodeaza, rezista la erodare, sunt durabile;
 • Profilele din aluminiu sunt rigide si sunt ideale pentru planurile inclinate unde deschiderile trebuie sa fie de dimensiuni mari;
 • Se potrivesc de minune cu peretii cortina, o solutie moderna pentru cladiri moderne;
 • Estetica este deosebita, specifica secolului XXI;
 • Pentru profilele de aluminiu culoara maro este o culoare de baza, ieftina, exact ca in cazul culorii albe a profilelor PVC;
 • Poti opta pentru nuante metalice sau satinate, vopsirea avand loc in camp electrostatic ceea ce le face foarte rezistente. La exterior poti avea o nuanta, la interior alta, nimeni nu te opreste;
 • Poti alege profile cu bariera termica pentru o foarte buna izolare termica;
 • Izoleaza exclent fonic.

Si daca mai cercetam, cu siguranta mai gasim calitati ale tamplariei din aluminiu. Important este insa sa alegi un furnizor de incredere precum cei de la Termovest din Cluj-Napoca care-ti propun acest gen de tamplarie pentru usi sau ferestre termopan. Ai numeroase optiuni de finisare, iar raportul dintre calitate si pret te va atrage cu siguranta!