modificare-obiect-de-activitate

Obiectul de activitate al unei firme este cel mai important element de identificare pe care il are acesta si reprezinta practic esenta intregii afaceri dar si motivul pentru care aceasta exista. Totusi intervin momente in care o entitate economica intampina necesitatea de a se reprofila, de a face o schimbare. Dar toate acestea nu se produc pur si simplu, trebuie sa existe o cale legala si un motiv serios pentru ca sa se produca acest lucru.

Expert Advisor este in masura sa va ofere consultanta specializata pentru a putea sa realizati o modificare obiect de activitate in cele mai optime conditii.

Mentiuni, recomandari si acte necesare

Asadar, mentionam ca pentru aceasta modificare obiect de activitate sa se produca este esential sa existe un motiv extrem de serios. In primul rand aceasta modificare se poate produce in cazul in care asociatii sau actionarii decid sa se desfasoare o noua activitate care nu a fost inclusa initial in actul constitutiv al firmei. Apoi aceasta modificare obiect de activitate se poate produce si daca activitatea principala a inceput sa genereze un serviciu suplimentar care ofera o sfera mai cuprinzatoare de beneficii pentru clienti.

Un alt motiv pentru care sa existe o astfel de necesitate este reprezentat de momentul in care firma este preluata de catre o alta si din anumite considerente se decide sa se schimbe domeniul de activitate.

De asemenea, poate sa se modifice obiectul de activitate si in momentul in care se constata ca pentru anumite produse sau servicii nou lansate pe piata nu exista cerere. Mai poate exista si situatia in care insusi obiectul de activitate necesita un temei legal si impune conditia obiectului de activitate.

Asadar iata cate motive sunt pentru a schimba domeniul de activitate al unei firme. Dar ca si orice alt demers, este nevoie de intocmirea unui set de documente prin intermediul carora se face posibil acest lucru.

Pasii intreprinsi dupa intocmirea dosarului pentru modificare obiect de activitate

In momentul in care se intocmeste dosarul cu actele necesare pentru modificare obiect de activitate, acesta se depune la Registrul Comertului. Dar inainte de a face acest lucru este necesar sa se verifice conditiile legale in care este posibil acest lucru iar intr-un termen cat mai scurt posibil va vom comunica posibilitatile.

De asemenea este de retinut ca anumite documente necesare in acest dosar trebuie legalizate, asadar recomandarea noastra este sa demarati aceste demersuri in momentul in care ati discutat cu un notar.

Teoretic in termen de 5 zile lucratoare dupa semnarea documentelor, depunerea dosarului la Registrul Comertului primiti confirmarea pentru schimbarea obiectului de activitate.

La cine sa apelati pentru a face posibila aceasta modificare obiect de activitate?

Pentru astfel de cazuri exista Expert Advisor care va ofera toate conditiile necesare pentru a va desfasura activitatea in cele mai optime conditii dar sa si puteti sa va ocupati de anumite aspecte care sunt mult mai importante.

Pentru mai multe informatii legate de aceasta modificare obiect de activitate accesati site-ul nostru www.expertadvisor.ro unde aveti posibilitatea de a lua legatura cu unul dintre consultantii nostri prin intermediul datelor de contact care sunt afisate acolo. Va asteptam solicitarile cu interes si de abia asteptam sa devenim indrumatorii dumneavoastra catre calea succesului si implinirii.

Reclame