gazon-rulou

Atunci cand sunteti pe cale să plantaţi un gazon rulou, trebuie sa tineti cont sa nu utilizaţi orice fel de seminţe. Acum există diverse amestecuri de seminţe pe piata ce nu implică prea multă muncă si nu cresc prea mult în înălţime dezvoltăndu-se pana si la de trei ori mai lent. Acest lucru înseamnă o tundere mai rară a gazonului precum şi mai puţine resturi care pot fi îndepărtate.

Adânciturile facute pentru copaci

Acesta reprezinta inca un subiect de discutie atat intre specialisti cat si intre acestea si potentialii clienti ai magazinelor de gazon rulou. Unora e adevarat, nu le place să planteze copaci in locurile unde au gazon si asta pentru ca florile şi frunzele care cad din copaci nu le fac placere, iar gazonul necesita ulterior curăţare mai des decât straturile, pentru prevenirea deteriorarii ierbii.

De regula, celor care au gazon nu le place sa creeze margini şi mai multe de gazon pe care ulterior să le îngrijeasca.

In cazul in care exista deja există copaci amplasati pe gazon, atunci trebuie să fie facuta o cavitate undeva separat pentru copac, in asa fel incat rădăcinile pe care le are copacul să beneficieze si ele de suficient de mult aer. Rădăcinile au si ele tendinţa de a iesi la suprafaţă, cu precadere în solurile argiloase.

În cazul in care copacii sunt mai bătrâni, rădăcinile vor fi mereu lovite cu maşina de tuns iarba. Scoarţa poate sa fie si ea la fel, lovită şi stricată in cazul in care iarba va creşte chiar lângă trunchi. De aceea, adâncitura pentru ficare copac are două funcţii principale: oferă o minima distanţă necesara pentru maşinile care tund iarba şi foarfece şi in acelasi timp, protejează rădăcinile. Nu trebuie insa ca în cavitatea aceasta să se depoziteze o multume de resturi, in asa fel încât rădăcinile cae sunt dedesubt să nu mai respire deloc! Cel mai indicat este să nu fie bătătoriţi şi, macar la anumite intervale de timp, să fie săpaţi cu o săpăliga.

Gazoanele cu flori

Unele flori, cum spre exemplu sunt bobornicii, margaretele, trifoiul alb, ajung în gazonul rulou plantat in curtile proprii chiar si împotriva dorinţei proprietarului gazoanelor, dar ele sunt totusi tolerate. Dar, grădinarii care sunt implicaţi activ în ceea ce priveste seminţele de iarbă trebuie să stie si sa inteleaga că restricţionează in mod semnificativ utilizarea pe care o poate avea acea parcela de pământ.

Pe pajiştile unde sunt flori nu trebuie sa se mearga în mod regulat. Pentru semănat se pot utiliza amestecuri ale seminţelor care sa fie disponibile pe o scară largă. Acestea au in componenta mai multe specii atat de iarbă cat şi de plante, acestea incluzand albăstrele, maci dar şi flori care pot sa se statorniceasca singure pe acea suprafaţa si pot sa infloreasca ramanand acolo pe termen lung.

E adevărat si faptul ca gazoanele care au flori au nevoie de mai puţină tundere, de două ori intr-un an fiind suficient , adica o dată în luna iunie şi inca o data în octombrie.

Anunțuri