acoperis-verde-intensiv

Daca va ganditi sa montati un acoperis verde intensiv, trebuie sa stiti cateva lucruri de baza de la care trebuie sa porniti in fapt: in primul rand, apelati la specialisti in domeniu, e absolut necesar acest lucru; apoi, trebuie sa stiti ca un astfel de acoperis verde intensiv va avea nevoie de anumite lucrari de intretinere; totodata, un acoperis verde intensiv este extrem de furmos, poate fi uneori considerat si utilizat chiar si drept un mini-parc.

Deci, ce trebuie sa stiti inainte de a alege un acoperis verde intensiv, concret

Inainte de a alege deci un acoperis verde intensiv trebuie sa tineti cont de anumite aspecte precise. Aceste aspecte la care facem referire vor face la randul lor o foarte mare diferenta in calitatea acoperisului dvs. si totodata vor asigura o durabilitate a acestuia.

Asadar, luati in calcul particularitatile proiectului respectivei constructii pe care va fi montat un astfel de acoperis verde intensiv. Acestea trebuie sa denote o cladire suficient de rezistenta pentru ca respectivul acoperis sa poata fi montat si pentru ca acesta sa poata sa fie corect utilizat.

Vorbind de utilizarea unui astfel de acoperis verde intensiv, trebuie sa tineti cont si de modul in care acesta va fi folosit. In aceasta ordine de idei, e bine de stiut si cum anume va trebui intretinut un astfel de acoperis si totodata si ce conditii de clima exista in zona, care ar putea fi favorabile sau mai putin favorabile acestui tip de acoperis.

Cu un acoperis verde intensiv aveti practic o gradina de-a dreptul pe acoperis

Cand vorbim de un astfel de acoperis verde intensiv putem spune ca acesta este ca si o gradina de multe ori. Structura vegetala a acestui acoperis poate fi compusa din fel si fel de plante, ierburi, din arbusti chiar sau din diverse specii de copacei. Insa trebuie sa tineti cont de faptul ca acest tip de vegetatie va trebui plantat intr-un anume fel pentru a fi rezistent, la fel cum acesta va trebui intretinut intr-un mod anume pentru a rezista.

Asadar, de la udare, la fertilizare corespunzatoare, toate astfel de procese trebuie indeplinite. In plus, substratul de sol la un astfel de acoperis verde intensiv va trebui sa aiba o grosime nu tocmai mica, ceea ce inseamna ca structura de rezistenta a cladirii trebuie sa fie si ea una considerabila.

Nu trebuie insa sa va faceti griji, ingrijirea unui astfel de  acoperis verde intensiv nu este foarte dificila. Astfel, ea va cuprinde practic doua etape: una din ele va surveni dupa plantarea vegetatiei si va consta in ingirjirea ei pentru ca aceasta sa se consolideze. Acest proces de ingrijire va dura circa doi ani. Apoi urmeaza inhrijirea pe perioada de existenta a respectivului  acoperis verde intensiv, care va consta in verificarea acestuia periodic, in indepartarea resturilor de plante uscate, etc.

Cert este insa ca merita cu siguranta sa considerati ideea unui astfel de  acoperis verde intensiv de la www.odu.ro, va oferi un estetic unic si deosebit, veti avea o oaza de relaxare chiar pe cladirea dvs., fie ea si in mijlocul orasului.

 

Reclame