rafturi-metalice

Pe piara rafturilor metalice exista foarte multe tipuri dintre cerea clientii isi pot elege sortimetul de raft dorit.

Unul dintre acestea este raftul mobil care are ca caracteristicile descrise de specialisti pe site-urile de specialitate cum ar fi si www.ingeco.ro .

Aceste rafruri metalice – mobile sunt utile mai ales in spaţiile de depozitare care sunt înalte, care au mărfuri diversificate de picking si unde localizarea precum şi accesul rapid sunt elemente esenţiale. În funcţie de înălţimea pe care o are spaţiului, pot fi amenajate unul, două ori chiar si trei niveluri cu acces pietonal. Aceste rafturi metalice proiectate având la baza o infrastructură de rafturi uşoare, medii ori chiar si din paleţi. Pe culoarul de acces este montata podeaua, ea aducând un aport de rigiditate pentru întregul ansamblu.

Caracteristicile rafturilor mobile 

Principalele caracteristici ale rafturilor mobile sunt :

 • O inălţime maximă de 9 metri;
 • Finisaje de calitate prin vopsire sau zincare;
 • lăţime pentru culoarele de acces ce ajunge până la 1400 mm;

Caracteristicile pe care le au podelele sunt:

 • este fie din tablă zincată perforată ori plină;
 • profilări antiderapante;

Un alt tip de rafturi metalice de pe piata de profil sunt platformele mezanin.

Acestea sunt utile mai ales in cazul spaţiilor inalte de depozitare care au pe ele mărfuri diversificate de picking pentru care localizarea rapida precum şi accesul imediat la ele sunt elemente esenţiale. În funcţie de înălţimea pe care o are spaţiului, pot fi amenajate fie unu fie două sau chiar trei niveluri pentru accesul pietonal. Platformele mezanin sunt proiectate pe o infrastructură care are rafturi uşoare sau medii. Pe culoarele pe unde se face accesul, este montata podeaua, ea aducând inclusiv bunin ceea ce priveste rigiditatea întregului ansamblu.

Caracteristicile platformelor mezanin

Principalele caracteristici pe care le poate avea o astfel de platforma sunt:

 • o inălţime maximă de 9 metri;
 • in cazul finisajelor, ele sunt vopsite sau zincate;

Ca si caracteristici ale podelei, pot fi mentionate:

 • este din tablă zincată plina sau perforată;
 • are profilări antiderapante;
 • are o lăţime a culoarelor de acces de până la maxim 1400 mm.

Un lat tip de raft metalic este si raftul – Unimondial.

Acesta este integral fabricat din elemente ce sunt compuse din tablă de oţel care au diferite grosimi si sunt vopsite în câmp electrostatic. Concepţia lor constructivă face posibila montarea sau demontarea poliţelor printr-un minim de efort. Montajul acestor rafturi poate fi facut înlănţuit.

Elementele metalice ale acestor rafturi sunt realizate mai ales prin roluire, prin ştanţare dar şi sudare facuta în puncte, cu ajutorul maşinilor unelte de precizie, astfel putand fi obţinuta toleranţa strânse cu dimensiunile funcţionale. Poliţele sunt montate pe clipsuri ce sunt uşor forţate, acestea ajutând la obţinerea rigidităţii bune a intregului ansamblului.

Dintre utilizarile pe care le poate avea acest tip de rafturi sunt de mentionat: arhivarea, picking-ul, infrastructură atat pentru rafturi mezanine sau cele mobile longitudinal.

Caracteristicile picioarelor unui astfel de rafturi metalice sunt :

 • Dimensiuni: cu lungimea 1270 , 1170 si 970, cu o latime de 700, 600, 500, 400, 350 si 300 mm.
 • Tablă de oţel are 1 mm si este ondulată prin roluire , avand margini bordurate si secţiunea de U49x30 mm.
Reclame