gradinita-privata-sector-2

Gradinitele private din sectorul 2 al Bucurestiului, dar in general gradinitele particuare au un program oferit copiilor care pe langa faptul ca este atractiv, e si educational , pregatindu-i cat se poate de bine pe cei mici pentru scoala.

Programul zilnic

Programul intr-o astfel de gradinita privata incepe undeva la ora 8 dimineata, unde pentru o jumatate de ora se face primirea celor mici, dupa care urmeaza servirea micului dejun unde se exerseaza si dezvota abilitatile specifice acestei activitati.

In jurul orei 9 dimineata incep activitatile activitati liber alese, ce se fac pe grupuri mici si in mod individual. In functie de tema zilei, stabilita anterior zilei, celor mici li se da posibilitatea sa aleaga diverse arii de stimulare.

Ulterior, in jurul orei 10, pentru aproximativ o ora si jumatate , au loc  activitatile comune de studiu, care sunt desfasurate cu toti copii de la o grupa. Se poate continua in acest fel cu activitatile ce sunt liber alese, cu activitatile ce sunt desfasurate fie in semicerc fie la masute.

In jurul orei 10:30 -11:00 li se serveste copiilor o gustare de dimineata dupa acre urmeaza continuarea activitatilor optionale, prin joc si studiu.

In jurul orelor 12 se serveste celor mici masa de pranz, care consta in felul I, felul II si un desert

Dupa atatea activitati instructive si placute, dupa masa de pranz, in jurul orei 13 urmeaza programul de pana catre ora 15:30.

Dupa trezirea de la 15.30 – 16.00 , se serveste o gustarii, iar apoi programul continua cu  activitatile de consolidare al cunostintelor ce au fost insusite ori exersate in cursul zilei si al diminetii, reamintindu-se si consolinadu-se cunostintele acumulate in cursul diminetii.

Dupa ora 17 programul copiilor continua cu  jocuri de relaxare organizate pe grupuri mici dar si individual.

Dupa ora 18 au loc activitatile recreative urmata de pregatirea copiilor pentru plecarea acasa.

Optionale si parteneriate

In cadrul gradinitelor private din sectorul 2 al Bucurestiului au loc inclusiv lectii interactive pe diverse teme, lecti desfasurate in parteneriat cu diferite alte institutii sau firme.

Un exemplu de astfel de activitati este parteneriatul cu o firma care fabrica si comercializeaza pasta de dinti sau cabinete de tehnica dentara, care promoveaza curatenia dentara, astfel de companii reprezintand un concept nou de clinica dentara ce este special dedicata copii, prioritatatea unor astfel de companii fiind aceea de diminuare a temerilor si a anxietatii copiilor ce se face in timpul vizitelor pe care acestea le fac la un medic dentist. Ambientul unei astfel de clinicii  este special creat astfel incat cei mici sa se simta intotdeauna confortabil, sa fie mereu incantati de vizita pe care o fac la medicul dentist.

O astfel de lectie  interactiva legata de stomatologie  are de regula, urmatoarele etape:

– O echipa ce e formata dintr-un medic, dar si un entertainer al clinicii, intotdeauna ajutat de Zana Maseluta, le prezinta copiilor modul corect in care se pot spala pe dinti si modul in care pot avea o igiena orala foarte buna.

–  Zana Maseluta este cea care mentine pentru copii o atmosfera jucausa si captivanta cu un mini speech avand ca tema sanatatea dintilor, iar restul echipei le distribuie copiilor flyere si vouchere despre consulatatiile  planul gratuit  de tratament din cadrul clincilor.

Cititi mai multe pe Just4kids.ro.

Reclame