foraje-puturi

In cazul forajului de puturi un element esential de stabilit inainte de executia forajului o reprezinta calitatea apei, a debitelor si nivelul de potabilitate din respectiva zona.

Pe teritoriul unde urmraza sa se efectueze astfel de operatii Directia de Sanatate Publica este institutia care monitorizeaza calitatea pe care o are apa potabile, respectand si in conformitate cu prevederile pe care le da Legia nr. 458/2002, completata cu HGR legea nr. Legea 311 /2004 legislatie care are prevederi cu privire la realizarea si supravegherea pe carre oa re calitatea apei potabile in directa relatie cu starea sanatatii  populatiei monitorizata in cadrul unui Program National de Sanatate.

Resursele de apa pe care le poate avea un judet constau in apa de suprafata  constand in raurile precum si lacurile naturale ori antropice ca si apele subterane ce sunt  rezerve de apa aflate in straturile acvifere freatice dar si straturi care se afla la mare adancime.

Sursele apelor de suprafata sunt mai bogate chiar si de cate trei ori mai bogate fata de cele subterane, asta daca se ia in considerare inclusiv debitele multianuale, medii din cauza faptului ca utilizarea surselor subterane are un cost mai redus si este teoretic de o calitate mai buna, ele fiind rezervate in marea majoritate a cazurilor in scopul  alimentarii cu apa potabila si cele de suprafata utilizate in mod si pentru  cerintele industriale, ce sunt de obicei mai mari decat cerintele si necesitatile menajere, in scopul irigarii, in  piscicultura si pentru alte folosinte.

Sursele de apa pentru suprafata le constituie de regula raurile, acestea fiind locurile de unde este preluata apa cu ajutorul drenurilor sau al prizelor.

Prelevarea apei

In unele zone, prevalarea apei spentru realizarea de foraje puturi, se face din doua surse: o sursa de suprafata a raului, asa numita priza de mal utilizate ca  apa industriala iara  doua sursa este cea subterana ce provine din stratele aqvifere ca si din straturile ce sunt de mare adancime si care au 4 fronturi carora le corespund 89 puturi, cu adancimi intre 27 pana la 150 m precum si cu un debit exploatat de aproximativ 600l/sec.

Unele zone sunt caracterizate de soluri compacte si tari, motiv pentru care este fezabila si se utilizeaza tehnologia de foraj uscat avand aer cu un ciocan de fund. Instalatia si accesorile, precum si experienta si profesionalismul pe care il au echipele care realizeaza de foraje puturi dar si utilizarea de materiale de o calitate inalta, garanteaza rezultatele cele mai bune rezultate atat privind debitul cat si calitatea pe care o va avea apa.

Pentru a vi se putea face o oferta corecta de catre firmele de profil, cum ar fi HIDRAREM si care sa aiba in vedere adancimea, diametrul, debitul, tipul instalatie utilizabile pentru foraj precum si tehnologia de foraj, este important  sa se stie cu precizie:

  • Locatia exacta in care urmeaza sa se execute  forajul puturilor;
  • Scopul forajului respectiv daca e foraj casnic pentru alimentarea cu apa, ori foraj ceva industrial;
  • Debit necesar precizat pe ora sau pe zi sau macar pe saptamana ori luna.
Anunțuri