sisteme-de-supraveghere-video

Sistemele de supraveghere video sunt asemanatoare sistemelor clasice de televiziune, doar ca dispun de un circuit inchis. Aceste sisteme dispun de camere video de inalta calitate, cu specificatii care sa permita surpinderea unor imagini pe o suprafata cat mai raspandita, in unghiuri mai putin accesibile, la o calitate care sa permita recunoasterea indivizilor si actiunilor care se desfasoara in raza de actiune a obiectivului camerei. In mod normal un sistem de supraveghere video dispune de un numar mai mare de astfel de camere, astfe incat, in cazul in care obiectivul supravegheat nu are o forma bine definita, sau este populat de mai multi pereti, stalpi de sustinere, intreaga arie sa fie supravegheata, fara ca macar un metru patrat sa nu fie acoperit de raza unei camere.

Utilitatea sistemelor de supraveghere video (CCTV)

Sistemele CCTV – closed circuit television, au inceput sa fie utilizate in cat mai multe domenii. Cel mai popular pare a fi cel comerical. Prin intermediul acestor sisteme, proprietarii de magazine doresc sa supravegheze intreaga suprafata a imobilelor. Acest plan este conceput pentru a combate furturile, care in lipsa unor camere de supraveghere, erau foarte populare deoarece angajatii nu puteau asigura toate zonele din magazin. Odata cu implementarea acestor „ochi cibernetici”, proprietarii sunt scutiti de angajarea unui numar prea mare de oameni, cu simplul scop de a supraveghe clientii.

Acelasi obiectiv il au camerele de supraveghere si in zonele industriale. Doar ca in acest caz, cei supravegheati nu vor fi clientii, deoarece sunt inexistenti, ci chiar muncitorii. S-au intalnit multe cazuri in care un angajat si-a insusit o cantitate de materie prima, sau produse pe care le manipula, pentru a-si oferi singur o „crestere salariala”.  Montarea acestor sisteme CCTV a fost observata si confirmata ca un beneficiu pentru proprietarii halelor industriale, care au sesizat o scadere semnificativa a pierderilor nejustificate.

Sistemele de supraveghere au si un rol de protectie al populatiei. Ele sunt montate in zone aglomerate, care au un grad ridicat de risc, pentru a putea fi observate orice infractiuni minore sau majore facilitate de multimea de oameni care circula in astfel de areale.

Si pe timpul noptii supravegherea video s-a dovedit a fi o idee buna. Orice proprietar de imobil este ingrijorat pentru patrimoniul sau, mai ales in cazul in care acesta este lasat parasit pe parcursul noptii. Camerele video reduc aceasta ingrijorare deoarece orice actiune care aduce un prejudiciu proprietarului imobilului este inregistrat si poate fi folosit de autoritati pentru a se demara si incheia cat mai repede posibil o ancheta. Acelasi principiu se aplica si familiilor care isi lasa locuinta parasita pe parcursul vacantelor.

Sistem de supraveghere: investitie de perspectiva

Cu toate ca pretul unui intreg sistem de supraveghere poate urca semnificativ, garantiile si efectele pe care le are fac ca pretul sa nu mai fie o asa mare problema. O astfel de investitiie se face odata si aduce benefici pe parcursul a mai multi ani in viitor, astfel ca se amortizeaza. Punand in balanta costul si beneficiile aduse, talerul aferent beneficiilor va apasa mai tare.

Pentru mai multe detalii si oferte accesati site-ul www.alarme-supravegheri-automatizari.ro.

Anunțuri