Cine se ocupa cu deratizare in Romania? Aderamed este un nume cu renume in tara noastra si-ti propune serviciile sale de deratizare, non-stop, in Oradea si in  tot judetul Bihor. Daca este nevoie, Aderamed se deplaseaza oriunde in tara si se ocupa de deratizarea hotelurilor si a pensiunilor, a restaurantelor si a institutiilor publice, baruri sau locuinte rezidentiale, fiind contractata de catre persoane fizice si juridice deopotriva.

In Romania se apeleaza la deratizare pentru a combate doua mari grupe de rozatoare

Si tara noastra se confrunta cu invazia rozatoarelor, in special primavara si toamna, iar daca ar fi sa le grupam dupa locul de trai, acestea se impart in:

  1. Grupa rozatoarelor sinantrope. Acestea sunt rozatoarele ce traiesc pe langa locuintele oamenilor si adaposturile de animale, prin depozitele unde sunt tinute alimentele, furajele sau materialele de constructii. Aceasta grupa are la activ 4 specii diferite printre care se numara sobolanul cenusiu, adica Rattus norvegicus, sobolanul negru sau Rattus rattus, soarecele de casa sau Mus musculus si soarecele de gradina sau Mus musculus spigilegus, acesta fiind considerat o specie intermediara intre grupa sinantropelor si grupa asinantropelor. Insa trebuie sa specificam si faptul ca sobolanul cenusiu este una dintre cele mai raspandite specii de rozatoare de pe glob. Este un sobolan calator si i se mai spune si guzgan, clotan, ghiorlan sau soarece moraresc. Se intalneste de la campie pana la altitudini de 1500 m, iar la noi in tara este singurul sobolan de casa. Are o culoare cenusie-castanie si prezinta pete brune sau rosiatice fiind principala tinta a deratizarii;
  2. Grupa rozatoarelor asinantrope. In aceasta grupa sunt cuprinse rozatoarele de camp, cele de padure si de apa si se clasifica astfel: soarecele de camp sau Microtus arvalis, soarecele de pamant sau Microtus agrestis, soarecele de padure sau Apodemus sylvaticus, sobolanul de camp sau Apodemus agrarius, soarecele pitic sau Micromys minutes, popandaul sau Citellus citellus, harciogul sau Cricetus cricetus, sobolanul  de apa sau Arvicola terrestris si bizamul sau Ondathra zibethica.

Ce metode folosesete Aderamed pentru deratizare?

Cand vine vorba despre deratizare ca la carte care sa nu afecteze oamenii si animalele domestice, Aderamed utilizeaza urmatoarele metode de deratizare:

  1. Cutii de deratizare. Se mai numesc statii de intoxicare si au la baza momelile. Se intrebuinteaza pentru prinderea soarecilor si a sobolanilor. Momelile sunt plasate in cutiile de deratizare, iar rozatoarele sunt prinse acolo, in acest mod ele nu intra in contact si nu pot imbolnavi sau omori animalele domestice sau oamenii. Cutiile se inchid cu cheie si sunt protejate si impotriva intemperiilor folosindu-se astfel cu succes si la exterior, dar si la interior;
  2. Momeala proaspata. Aceasta contine substante active Brodifacoum si este foarte periculoasa pentru soareci si sobolani ucigandu-i rapid, la o singura ingerare chiar si a unei doze mici. Momeala este foarte atractiva pentru rozatoare fiind aditivata cu substante dintre cele mai atractive. Important este ca provoaca moartea rozatoarelor abia la 2-3 zile din momentul ingerarii, iar in acest mod restul membrilor din colonie nu intra la banuieli.

Toate substantele folosite de Aderamed sunt aprobate de catre Ministerul Sanatatii din Romania!

Reclame