acoperisuri-verzi

Specialistii in acoperisuri verzi sunt pesoanele ce trebuie sa fie consultate si al caror sfaturi trebuie indeaproape urmate cand de vorba de proiectarea si executia unui acoperis de acest fel.

Tipul de vegetatie se poate sa fie ales intr-un mod gresit.

Pentru a se dezvolta in conditiile cele mai bune vegetatia sanatoasa ce urmeaza sa populeze poate pentru zeci de ani un acoperis sau o terasa, aceasta trebuie sa fie aleasa cu deosebita atentie tinandu-se cont de diverse alte criterii, ca de exemplu de:

  • tipul sistemului acoperisului verde respectiv extensiv, intensiv sau semiintensiv;
  • speciile de plante care vor fi instalate pe acoperis;
  • grosimea pe care o are substratul si unghiul de inclinatie;
  • clima, dar si microclima amplasamentului, conditiile extreme care pot sa apara cum ar fi seceta sau gerul, variatiile temperaturii intre anotimpuri;
  • directia pe cae o are in mod frecvent vantului si frecventa precipitatiilor;
  • gradul de poluare pe care il are zona cu posibilitatea de aparitie al  ploilor acide, a cantitatii mari de praf suspendat si de metale grele.

In cazul in care sunt neglijate acestor conditii considerate de specialisti a fi importante, atunci  vegetatia care se afla pe un acoperis verde poate sa se  vestejeasca, plantele nu se dezvolta in mod corespunzator, aspectul pe care acoperisul il are va fi dezolant si in acest fel, dezideratul ca un acoperisi verde sa ajunga sa fie un mediu ecologic nu va atins.

Design-ul si executie neglijenta 

De multe ori, desi executia unui astfel de acoperis respecta toate regulile de siguranta, aspectul pe care il are la final acoperisul verde lasa de dorit si va arata ca si un spatiu ce a fost lasat in voia sortii.

Concesiile estetice, daca sunt facute, ele trebuie sa fie constient asumate in cazul in care buget este unul mai auster, dar cand e vorba de functionalitate pe care o va avea acoperisul, nu trebuie sa se faca nici o concesie.

Avand  experienta vasta in domeniul proiectarii si in cel al amenajarii de acoperisuri verzi, companiiel din domeniu precum si specialistii, stau la dispozitia clientilor cu consultanta si infrormatii de specialitate in scopul realizarii de acoperisuri si terase verzi, pornind  inca din faza lor de proiectare in asa fel incat clientul sa beneficieze de solutiile cele mai bune, optime in cazul fiecarui proiect in parte de acoperis verde.

Specialistii pot sa realizeze la cheie, sa intretina chiar si pe termen lung acoperisurile si terase verzi, atat pe cele intensive cat si pe cele extensive, folosind  materiale de constructii care sunt durabile, folosind rulouri cu vegetatie ce este special cultivata pentru a avea un acoperis verde  extensiv sau intensiva ori unul de tip peisaj. Fiecare amenajare in parte de acoperis verde care este realizat de profesionisti, are cu siguranta un bun raport de cost/eficienta/siguranta pe care il poate avea in exploatare, oferind clientilor solutii diversificate de sistem tip terasa verde care sa fie  adaptat in mod specific oricarui proiect.

Astfel de acoperisuri construite cu suportul specialistilor, au multiple avantaje din punct de vedere ecologic, de mediu, financiare precum si practice.

Detalii pe Odu.Ro.

Reclame