SAMSUNG

Firmele de specialitate care comercializeaza rulouri gazon, ofera celor interesati, dupa achizitie si instructiuni in ceea ce priveste montajul si intretinerea acestor rulourilor gazon.

Pregatirea terenului

Pregatirea ce se face terenului inainte de montajul rulourilor incepe prin a face frezarea la adancimea de 15 cm cu aproximatie, prin tavalugire si greblare, pentru ca toata suprafata sa devina neteda, usor compactata si nu in ultimul rand, fertila. Temperatura pe care o are solul trebuie sa fie scazuta, insa nu trebuie sa se montez in perioadele de inghet. Montarea se va face presand fara sa apasam foarte tare  marginile rulourilor de gazon, unele in altele. Dupa montaj, rulourile se vor tavalugi, dupa ce se face o irigare abundenta. Suprafata gazonata este irigata cu 5 L/m2 intr-o zi in perioadele calduroase si de preferat folosindu-se un sistem automat de irigare. Tunderea se face cel putin o data pe saptamana, in perioadele calduroase, la 3cm + inca 5 cm inaltime. Orice fel de problema trebuie sa fie tratata imediat ce apare. Portiunile care sunt afectate pot sa fie inlocuite cu alte rulouri de gazon.

Tratamente aplicate rulourilor

Se poate aplica, ca si tratament un tip de fertilizator denumit in termeni de specialitate – Landscaper Pro New Grass care se gaseste la doze de 30 pana la 35 g/m2 in ambalaje de saci de 15 kg. Deasemenea se aplica fosfor pentru radacinile gazonului si  azot pentru frunze lui precum si pentru celelalte elemente ce sunt necesare gazonului ca sa ramana proaspat dupa ce este montat.

Tratamentele sunt livrate si este recomandat sa fie achizitionate numai de la  firme de specializate

Se mai aplica deasemenea tratamente pentru a se asigura succesului transplantarii. Dupa ce se monteaza, trebuie sa is e aplice gazonului un tratament ce se face prin pulverizare de stimulent de inradacinare cum ar fi de exemplu Razormin dar si un fungicid ca de exemplu Antracol sau Topsin, iar aceste aplicari  se vor putea repeta o data la o saptamana, de aproximativ  patru ori.

 Montajul rulourilor gazon

In primul rand, este important ca pamantul pe care urmeaza sa se amplaseze rulourile sa fie maruntit foarte bine, sa nu aiba bolovani, si sa fie fara pietre. Pamantul trebuie nivelat si greblat prin iar indreptarea sa se faca folosindu-se dosul greblei, dupa care se utilizeaza dintii. Deasemenea trebuie sa fie usor compactat, preferabil prin folosirea tavalugului, cu o compozitie bine echilibrata, iar daca pamantul e unul argilos, pe acesta se  va intinde un strat de nisip care sa fie de 1-2 cm dupa care se  niveleaza si se stimuleaza inradacinarea.

Rulourile desfasurate trebui sa se monteza unul langa celalalt, prin presarea marginilor usor, pentru  imbinarea perfecta a acestora, altfel exista posibilitatea sa apara spatii mici  intre ele in zilele urmatoare. Decupajele, la margini, facute ca sa dea forma ori chiar in jurul plantelor, se vor face folosindu-se cutite rezistente dar si foarte ascutite. Dupa ce se monteaza intreaga suprafata se bate cu un ciocan de cauciuc scandura ce se va muta pe gazon, astfel incat sa faca priza cu solul, ori se utilizeaza in acest scop, tavalugul.

Reclame