Exista momente in viata in care simtim ca nu putem sa mai gestionam singuri o anumita problema si putem deveni, fara sa realizam, apatici, mai nervosi, dificili in relatiile de comunicare cu cei din jur, ne izolam sau nu mai vedem nimic in viitor. Cu toate ca aceste lucruri sunt perfect reale, ele nu ne fac bine, ne demoralizeaza, increderea in propriile forte incepe sa scada foarte mult si, din pacate, si sanatatea fizica si emotionala pot sa fie afectate destul de grav. Este stiut faptul ca stresul poate cauza foarte multe boli. In cazul in care simtiti, alaturi de prietenii dumneavoastra ca viata a ajuns intr-un punct in care nu se merita sa mai inaintati si nu mai aveti perspective in nici un sens, daca ati trecut impreuna cu prietenii dumneavoastra printr-un eveniment nefericit, cum ar fi moartea unei persoane iubite sau imbolnavirea cuiva, daca vreti totusi sa iesiti din universul gri in care va aflati, nu ar fi deloc o idee proasta sa apelati la psihoterapie de grup. De asemenea, daca familia dumneavoastra traverseaza o perioada foarte dificila, marcata de certuri, scandaluri repetate si chiar violente verbale si fizice, puteti lua in serios varianta apelarii la psihoterapie de grup.

Ce este de fapt psihoterapia?

Cuvantul psihoterapie privine de la cuvantul grec psyche, care inseamna suflet, spirit, rasuflare si de la cuvantul therapeia, care inseamna a ingriji sau a vindeca. Psihoterapia reprezinta un domeniu care se afla la limita intre psihologie si medicina si prin care se ofera persoanei in cauza sau chiar mai multor persoane (cum este cazul pentru psihoterapie de grup sau psihoterapie de cuplu), un tratament planificat, deliberat, prin mijloace stiintifice, punandu-se accentul pe reducerea si chiar eliminarea unor stari de suferinta si comportamente disfunctionale. Totul tine de capacitatea persoanei care apeleaza la psihoterapeut de a iesi din situatia in care se afla, folosindu-se de propriile forte, de puterea mintii si de acceptarea propriei sale persoane, asa cum este, cu plusuri si minusuri, cu calitati si defecte, cu dorinte, idealuri si esecuri.

Adaptabil- alegerea potrivita pentru psihoterapie de grup

Cabinetul cu sediul in Bucuresti se ocupa cu servicii de coaching, training, consiliere vocationala, psihoterapie, inclusiv psihoterapie de grup. Firma pune accentul pe capacitatea de a gandi critic, autocontrol, perseverenta, toleranta la frustrari, disciplina, focalizare, respect; toate sunt foarte importante si trebuie descoperite la fiecare persoana in parte; de altfel, persoana in cauza trebuie sa reuseasca sa se autodescopere, sa isi dea seama care sunt nevoile sale, ce prioritati are si care sunt perspectivele sale. Este foarte important de stiut ca la aceasta firma, lucreaza doar profesionisti, cu experienta si care se bucura de apreciere din partea a numerosi clienti. Pentru psihoterapie de grup, cei de la Adaptabil va pot ajuta sa depasiti cu bine momentele dificile din viata si sa deveniti stapani pe deciziile pe care le luati.

Cum functioneaza psihoterapia de grup?

– membrii din grup pot sa se ajute intre ei prin schimb de informatii si impartasirea acestora

– grupul se compune din mai multe persoane care se afla in diverse stadii ale unui proces de terapie. Atunci cand ii vedem pe cei de langa noi ca isi revin, ca devin mai optimisti si ca isi recapata energia si speranta suntem si noi mai motivati sa facem acelasi lucru

-increderea in sine poate creste

– oamenii inteleg ca si altii se confrunta cu probleme, unele asemanatoare, ca au cui sa impartaseasca o suferinta sau un necaz si ca au pe cine sa se bazeze

Cum ii puteti contacta pe cei de la Adaptabil, pentru a urma psihoterapie de grup?

In cazul in care doriti sa aflati informatii in plus despre aceasta firma, puteti sa accesati site-ul adaptabil.ro. Pentru mai multe detalii si pentru o programare pentru psihoterapie de grup, aveti la dispozitie doua numere de telefon si doua adrese de e-mail.

Reclame