hrana-umeda-pisici

Multi dintre iubitorii de animale au ca animal de companie pisici dar, din pacate, majoritate le hranesc si ingrijesc pe careste felinele, dupa ureche. Se recomanda ca atunci cand avem animale de companie sa apelam de la inceput la sfaturile si recomandarile unui specialist in domeniu, care ne poate da sfaturi  valoroase cu privire la ingrijirea si hranirea acestuia in asa fel incat si proprietarul si animalul sa fie atat sanatosi  cat si multumiti.

Una dintre primele intrebarile suse de catre proprietarul unei pisici e legata de tipul de mancare care poate  si este bine sa se administreze felinei preferate. Trebuie tinut cont de faptul ca un necesar nutritional al unei pisici difera de cel pe care il are omul, din acest motiv, pentru ca animalul sa beneficieze de o nutritie buna se recomanda sa fie hranit cu niste alimente speciale pentru pisici, ele fiind singura hrana ce ii poate asigura nutrientii necesari.

Exista permanent dilema daca este bine sa fie hranita felina cu o hrana uscata sau cu hrana umeda de pisici, raspunsul corect fiind ca ambele variante sunt corecte indiferent daca se alege doar una din ele sau sunt folosite combinate. Foarte bine se poate hrani o pisica numai cu alimente de tipul oabelor sau cu crochetelor insa si cu mancare in plic sau la conserva, asa supa cum poate fi hranita alternativ,  cu cele doua variante.

Alegerea uneia dintre variantele cunsocute de hrana trebuie sa se faca tinandu-se cont de care sunt preferintele pe care le are pisica insa si de posibilitatile si preferintele proprietarului si asta pentru ca se poate alege hrana din game variate de produse. De un aspect important trebuie sa se tina cont indiferent daca hranim felina preferata cu hrana uscata sau cu hrana umeda de  pisici mai exact, e importanta cantitatea de hrana ce se recomanda. Atunci cand hrana este umeda, dupa ce inainte  animalul a fost alimentat cu hrana uscata, cantitatea de alimente trebuie sa se reduca. Aportul caloric ce e adus de alimente e important sa ramana acelasi insa pentru ca hrana umeda pentru pisici da animalului un aport ceva mai mare, in mod evident trebuie sa fie redusa cantitatea putin cate putin.

Unii proprietari ai felinelor obisnuiesc sa le lase pisicilor hrana la discretie iar ele sa se hraneasca aprope  tot timpul insa putin cate putin. Asta nu e o practica tocmai sanatoasa deoarece e bine ca pisica sa manance o cantitate anume de mancare, ea fiind controlabila si impartita in 2 maxim 4 mese care sunt insa clar definite. Modul de hranire al pisicii este bun si daca avem in vedere faptul ca numai asa pisica poate sa fie hranita intotdeauna cu alimente proaspete, nu cu hrana uscata ori hrana umeda care a stat chiar si ore in sir in bolul de mancare.

De regula, hrana e bine sa se depoziteze in recipiente inchise, sa stea ferita de umiditatea excesiva ori de  temperaturi prea mici sau prea mari.

In privinta hranei, ea poate sa fie comandata inclusiv de pe internet, intre site-urile recomandate numarandu-se si www.novafood.ro, un magazin unde  gasiti alimentele cele mai bune si preferate de catre felina dumneavoastra.

Reclame