Stiai ca primele ceasuri mecanice au aparut undeva prin secolul 14? La baza lor statea un sistem ingenios de greutati si arcuri si chiar daca acele pentru indicat ora nu au existat in prima faza, ci erau prevazute cu un clopot ce suna la ora fixa, ceasurile mecanice au reusit sa cucereasca intreaga lume. Cand apare primul ceas care indica minutele? In anul 1475. De asemenea, o alta curiozitate despre ceasurile mecanice o reprezinta Big Ben, ceasul mecanic din turnul Parlamentului Londrei. Acesta a fost construit in anul 1959, fiind cel mai mare ceas din lume cu patru fete.

Ceasuri mecanice sunt pentru pasionati si colectionari adevarate masini de epoca

Mecanismul quartz este net superior celui mecanic atunci cand vine vorba despre precizie. Desi primul mecanism exista pe piata de aproximativ 42 de ani a reusit sa cucereasca publicul larg. Si cum laitmotivul lumii in care traim este “viteza si precizie”, cu siguranta te intrebi de ce sa mai cumperi ceasuri mecanice.

Ei bine, desi par fragile, trebuie sa stii ca ceasurile mecanice au condus lumea pentru sute de ani. Le-ai intalnit in razboaiele mondiale, au urcat si pe Everest si au coborat si in adancul oceanurilor. Heuer, Panerai si Blancpain sunt branduri cu renume inscrise in codul genetic al ceasurilor mecanice. De asemenea, primul ceas care a ajuns pe Luna a fost unul mecanic, desigur, facand fata temperaturilor extreme si campurilor magnetice puternice.

Calibrele mecanice sunt mult mai practice astazi, iar eroarea zilnica se situeaza undeva intre -4 secunde si +6 secunde pe zi. Acuratetea ceasurilor mecanice atinge si 99,994%, iar nevoia armarii dispare si ea.

Sunt ceasurile mecanice scumpe? Se pare ca nu sunt tocmai ieftine, insa este de la sine inteles, pretul este justificat deci datorita faptului ca fiecare ceas mecanic este facut manual si in realizarea lui se implica un ceasornicar. Cu toate acestea sunt si marci accesibile ca pret pentru orice buzunar. Amintim de Tissot sau Swatch, insa te poti indrepta inspre brandurile japoneze sau germane.

Pana la urma putem compara ceasurile mecanice cu masinile de epoca. Ele exprima pasiune tihnita, facinatie pentru arta si detalii, pasiune pentru mecanica, timp pentru a trai linistit. Chiar daca o data la cateva saptamani va trebui sa-ti repotrivesti ora, oare acesta este un dezavantaj chiar atat de mare? Sunt oamenii atat de grabiti?

Ceasuri mecanice de pe bombastic.ro au preturi bune de achizitie

Toti pasionatii de ceasuri mecanice isi pot indrepta atentia asupra magazinului online bombastic.ro care comercializeaza ceasuri mecanice la preturi atragatoare. Toate ceasurile sunt originale, produse de nume cu renume in acest domeniu.

In acest magazin online vei gasi ceasuri mecanice pentru barbati si ceasuri mecanice pentru femei. Swatch, Seiko, Sector, Orient, Citizen, Belstaff sau Armand Nicolet Tramelan sunt doar cateva branduri ce te vor cuceri prin estetica lor impecabila. Sunt ceasuri de mana elegante, rezistente si atragatoare, tu ce vei alege?

Fa comanda online si bucura-te si de preturi reduse pentru multe dintre produsele Bombastic aflate pe site. Pentru tine sau drept cadou, ceasurile mecanice sunt o idee potrivita!