In viata oricarei familii botezul este un eveniment deosebit. Ca atare el trebuie marcat asa incat sa ramana intiparit in amintirea tuturor. In primul rand, are loc botezul la biserica unde nasii il crestineaza pe cel mic, apoi urmeaza o petrecere pe cinste. Si, nu in cele din urma, sa nu uitam de cadouri botez atat din partea nasilor, cat si din partea invitatilor, cadouri care au devenit un simbol si un obicei al botezului.

Ce cadouri botez se mai poarta in acest an?

Traditiile vechi spun ca botezul se face devreme, foarte devreme, chiar in a 8-a zi de la nastere. Astazi, botezul are loc in a 40-a zi de la nastere, aproximativ la 6 saptamani de viata. Si cum botez fara nasi sau parintii spirituali nici ca se poate, acestia sunt alesi, de regula, din randul familiei.

Nasii au datoria ca pe langa crestinare sa-i indrepte pasii celui mic inspre credinta si Dumnezeu. Daca la botez nasii sunt cei care-i cumpara copilului intreg trusoul, panza de botez, fasa de botez si lumanarea, tot nasii sunt cei care fac si cel mai mare dar finutului. Multa vreme s-a purtat darul in bani, hainutele, bijuterii de aur – bratara daca este baiat si cercei daca este vorba despre o fetita. Insa astazi lucrurile s-au mai schimbat, iar nasii au de ales intre mai multe cadouri botez pentru finut sau finuta.

Astfel, daca ar fi sa impartim cadourile pe categorii, atunci topul celor mai in voga cadouri botez pentru 2016 arata astfel:

  1. Cadouri botez practice. Nasii, bunicii si rudele foarte apropiate ofera acest gen de cadouri si se refera la tot ceea ce poate avea nevoie un bebe, iar parintii nu au reusit sau nu au avut timp sa achizitioneze. Un carut, un patut, un scaun pentru masina, o scoica, un marsupiu ergonomic, hainute sau jucarii, scutece sau cosmetice pentru bebelusi. Daca chiar nu stii ce sa cumperi, cel mai bine este sa intrebi parintii si astfel sa cumperi exact ceea ce acestia au nevoie. De asemenea, poti sa le dai si bani, darul in bani nu se va demoda niciodata;
  2. Cadouri religioase. O iconita suflata cu argint cu sfantul al carui nume il poarta copilul, un lantisor de aur cu cruciulita, o Biblie, tamaie sau mir de la Ierusalim sunt de asemenea cadouri binevenite;
  3. Cadourile personalizate. Aceasta categorie este poate cea mai aparte si este cea mai in voga in 2016. Bijuterii personaliate cu numele copilului, rame foto personalizate, cutiuta muzicala, pusculita, cutiuta speciala pentru bucla de la mot sau pentru primul dinte, toate aceste cadouri frumos personalizate prin pictura sau gravura.

De unde cumpar cadouri botez pe placul meu?

Pentru cadouri botez aparte, personalizate, o categorie aparte atat din partea nasilor pentru finut sau finuta, cat si din partea finutului sau finutei pentru nasi gasesti de cumparat la GiftExpress, magazinul online care te asteapta cu oferte care mai de care mai atragatoare, complete, cadouri simbolice daruite din suflet pentru suflet.

Viziteaza si tu magazinul online GiftExpress si alege cadoul potrivit! Ai nevoie de ajutor? Echipa GiftExpress te ajuta sa faci cea mai inspirata alegere!