rulou-gazon

Luna martie este luna in care o adevarata sclipire specială parca acoperă gazonul. Verdele proaspăt care apare la finalul iernii vrea parca inca o data sa anunţe sosirea primăverii atunci fiind acea perioada in care, incep in sfarsit sa răsara primele fire de iarba. Pentru ca este o atracţie pentru a privi acest moment în multe locuri iarba se joacă parca de-a ghicitul si ne intreba care este cel mai bun lucru ce se face pentru a putea ajuta gazonul cat mai mult in asa fel incat totul sa arate minunat.

In general si cu precadere in perioada aceasta a anului cititorii buletinelor informative specializate trimit întrebări specialistilor despre rulourile de gazon.

Astfel de buletine informative aparute in reviste nu pot răspunde decât la unele întrebări, din acest motiv specialistii, prin articole cum este si acesta, grupeaza întrebările ce sunt legate de gazon si la care pot răspunde pentru a putea satisface curiozitatea si setea de informatie pe care o au cei interesati de rulourile de gazon.

Deoarece multa lume este interesată de subiecte de acest fel, articolele aparute din presa sunt structurate in mod alfabetic, acestea putand sa fie gasite folosind cuvinte-cheie. E nevoie numai sa se navigheze prin cuvintele-cheie cu scopul de a putea găsi sfaturile care sunt date de expertii în grădini si in acelasi timp, pentru a avea la sfarsit , in cazul in care urmati aceste sfaturi, un sezon care sa fie excelent pentru gazon.

Aerarea rulourilor

Exista un termen ca acesta si specialistii se declara bucuroşi la majoritate a intrebarilor, să explice. Termenul de aerare are in vedere aerisirea rădăcinilor ierburilor. Gazoanele sunt in general pe soluri care nu sunt indeajuns de nisipoase, si din acest motiv, la rădăcini , acolo unde gazonul trebuie să respire, va ajunge prea puţin aer.

Din motivul acesta, solul o sa fie prea legat, iar creşterea rulourilor de gazon va fi împiedicată. Aerarea, respectiv adaosul de aer poate fi de mare ajutor in sensul acesta. Uneltele speciale folosite la grădinărit şi in acelasi timp pentru amenajările care sunt facute in exterior sunt utilizate inclusiv la găurile din gazon.

Găurile de acest fel sunt umplute apoi cu un tip special de nisip grosier, asta pentru ca nu trebuie sa fie umplute cu noroi. In felul acesta, apa de la suprafaţă poate sa se scurga mai bine, iar rădăcinile ierbii beneficia de aer mai mult , asta asigurându-i gazonului o foarte buna creştere.

Pe gazoane mici ce se gasesc la majoritatea caselor dar si în regiunile unde sunt probleme, respectiv acolo unde solul este unul lutos sau in locurile unde apa nu este drenata suficient de bine, poate fi aerata iarba utilizand numai o furcă de grădinărit.

Furnicile in rulouri

Specialistii stiu faptul ca furnicile devin enervante in mmomentul in care apar in gazon. Acasă, acestea isi gasesc de regula locul lângă dalele care sunt pe alei sau lângă pietrele din gazon fiind mai rar vazute chiar în mijlocul gazonului.

Furnicile au de regula tendinţa de a produce muşuroaie de nisip, nu de a strica gazonul în sine. Acestea pot fi combatute folosind o substanţă impotriva furnicilor sau, are efect ca si praful de copt in cazul in care e împrăştiat pe vreme uscată.

Reclame