case-chisinau

Piata constructiilor de spatii de birouri si de case in Chisinau e un adevarat motor pentru sectorul constructiilor in cadrul economiei, iar profitabilitatea sectorului anima inclusiv alte segmente economice.

Spatiile birourilor gazduiesc chiar si sute, in unele cazuri mii de angajati ce au putere financiara marita, si dupa cum este cunoscut, cladirile office vor atrage intotdeauna in jurul lor, multe alte proiecte.

Daca la inceput, aceea care s-au dus spre zone unde erau spatii cat si cladiri cu birouri, s-au dovedit a fi mai ales micii prestatori de servicii dar si comerciantii, in ultimul timp, cu precadere dezvoltatorii imobiliari au observat existenta unui mare potential al nisei acestea, demarat inclusiv niste proiecte de cartiere de case in Chisinau si in preajma cladirilor de acest fel.

Ansambluri rezidentiale

Oportunitatile ce au fost identificate de dezvoltatori constau in constructia de diverse ansambluri rezidentiale, inclusiv in apropierea cladirilor de birouri. Astfel de proiecte de constructii ale caselor in Chisinau, au avantaje financiare si vor aduce la unele schimbari pozitive, previziunile economice fiind unele optimiste in cadrul acestui domeniu, ele incurajand majoritatea multinationalelor sa ajunga in Chisnau dar si in Romania, pentru a debloca si creste segmentul acestor spatiilor office ce va aduce dupa el si la cresterea pietei imobiliare.

In anii din urma, majoritate cladirilor moderne avand birouri in cadrul marilor orase, au schimbat semnificativ peisajul acestor orase, ceea ce este si o sa continue sa fie considerat un plus in cazul lor. Comerciantii cat si prestatorii de servicii au vazut in acest domeniu reprezentativ al constructiilor ca e loc de mai mult profit pentru ca e cunoscut faptul ca sunt printre cele mai cautate de catre investitorii imobiliari, spatiile de acest fel ce sunt amplasate chiar la parterul cladirilor de birouri, insa nici cele care sunt in  apropierea lor nu sunt de neglijat.

Piata de dezvoltatori imobiliari

Pe masura ce trece timpul, potentialul pe care il au zonele acestea a fost vazut din ce in ce mai mult si a  valorificat si de dezvoltatorii imobiliari.

Se observa aparitia din zi in zi a si mai multe proiecte rezidentiale de acest fel ce sunt construite in cadrul unor zone care cresc din punctul de vedere economic, chiar in apropierea parcurilor de birouri, aceasta dezvoltare a zonelor respective  ducand la niste investitii din punctul de vedere imobiliar, adica de construire de case in Chisinau sau in zonele unde exista crestere, economic vorbind.

Aceasta e considerata o nisa extrem de profitabila din partea dezvoltatorilor imobiliari, fiind o oportunitate foarte buna pentru angajatii care isi desfasoara intreaga activitate in cladiri de birouri, insa  si pentru investitorii ce sunt interesati sa cumpere sau sa inchirieze aceste spatii in cladiri sau in apropierea lor.

Clasa medie de cumparatori e in permanenta crestere, asa dupa cum spun specialistii Axaimobil.md. Angajatii din aceste multinationale, ajung sa poata modela practic oferta de pe piata aceasta imobiliara.

Pe masura ce trec anii, stocul locativ pe care il au marile localitati este imbogatit cu mii de locuinte noi,  unele dintre acestea fiind deja in constructie si amplasate  in zonele centrale, cat si in cele semicentrale ale oraselor.

Reclame