pelerinaje-muntele-athos

Putem spune ca nu numai in unele agentii de turism, cat si in diferite ate locuri puteti merge pentru a va interesa si a afa informatii cu privire a pelerinajele la Muntele Athos. Persoanele care sunt interesate de acest gen de calatorii au posibilitatea sa beneficieze de indrumare cu privire a organizarea lor.

Unul dintre aspectele cele mai importante legate de parcurgerea acestui traseu si destinatia sa finala il reprezinta faptul ca o calatorie spre Muntele Athos este recomandata in mod special barbatilor.

Chiar din primul moment in care luam hotararea ca dorim sa plecam intr-un astfel de pelerinaj la Muntele Athos, cel mai important lucru pe care trebuie sa ne asiguram ca il facem este rugaciunea de a fi vrednici sa calcam pe un pamant sfant ca acesta.

Dupa aceea, urmatorul pas care trebuie facut este sa ne hotaram in legatura cu perioada pe care o alege pentru a plecat intr-o astfel de calatorie. Pentru acest lucru, este nevoie sa luam in calcul faptul ca pe perioada lunii ianuarie exista posibilitatea de a ajunge la Praznicul Bobotezei pe data de 19 ianuarie, ce are o randuiala aparte, dar daca luam aceasta hotarare trebuie sa ne pregatim cu ceva timp inainte, facand o programare in anul de dinainte, cu cel putin 2 luni inainte de acest eveniment.

 

Cele mai aglomerate luni in care se organizeaza pelerinajele la Muntele Athos sunt reprezentate de perioada din febriarie pana in luna mai. Din cauza acestui lucru este necesar sa discutam cu ceva timp inainte cu persoanele care se ocupa de organizarea pelerinajului pentru a face rezervarile cu pricina in locurile in care orice pelerin doreste sa aiba cazarea.

Lunile care se incadreaza in parioada iunie-septembrie sunt extrem de calduroase si in general aceste este motivul principal pentru care nu sunt prea aglomerate, cu exceptia zilelor din jurul perioadei de 18-19 august, deoarece in pe atunci sunt organizate in general o serie de pelerinaje speciale pentru persoanele care sunt interesate sa faca urcusul pe acest munte, pana in jurul altitudinii de 2044 de metri. Acestea se realizeaza cu scopul de a praznui hramul Schimbarii la Fata, ce reprezinta o sarbatoare care are loc in data de 19 august, dupa calendarul vechi.

In cazul in care pelerinajul pe care il alegeti este cel organizat pe aceasta data trebuie sa stiti ca el presupune o pregatire mai speciala, din cauza urcusului ce tine in jur de 7 ore si necesita folosirea unui echipament adecvat, special pentru deplasarile pe munte. Deasemenea, pentru o astfel de deplasare este bine sa fiti constienti ca presupune nevoie existentei si unei minime pregatiri fizice.

Pelerinajul realizat in perioada lunilor intre octombrie si decembrie este de multe ori preferat, deoarece in aceasta perioada clima este calda spre racoroasa si acest lucru face ca perioada respectiva sa fie aleasa de o mare parte din pelerini.

Trebuie precizat faptul ca atat luna decembrie cat si luna ianuarie sunt predispuse la surprize neplacute printre care le putem enumera pe cele din partea vremii, reprezentate de ninsori sau de catre drumurile care sunt inzapezite.

Pentru detalii, accesati: www.avraamtravel.ro .

Reclame