certificat-energetic-bucuresti

Avand in vedere care sunt toate documentele pe care proprietarul trebuie si poate sa le ofere unui auditor energetic, trebuie sa precizam ca durata cu care se realizeaza un certificat energetic poate sa difere, fiinda mai mica sau mai mare. Deasemenea, tariful este unul negociabil.

In cazul in care proprietarul nu pune la dispozitie toate documentele necesare, este posibil ca auditorul respectiv sa completeze totusi dosarul, dar numai contra unor costuri suplimentare.

Tariful pentru un certificat energetic este calculat printr-o formula ce are in componenta sa un cost unitar pentru pregatirea lucrarilor si pe cele documentare. Tariful unitar pentru realizarea lucrarii se calculeaza in euro pe metrul pastrat si este in functie de aria construirii si cea a desfasuratii cladirii in cauza. Mai exista si cinci coeficienti, mei exact cei de locatie, cei de refolosire, cei aferenti documentariei, cei de instrumentare si cei de complezxitate, asa cum aminteste AAECR.

Dupa cum pentioneaza cei de la Organizatia Profesionale a Specialistilor legat de Energetic Cladirilor, anumite tipuri de apartamente care au consumuri energatice ceva mai scazute sunt in general ceva mai cautate, acest fapt datorandu-se unor costuri mai mici pentru intretinerea lor.

In momentul in care cererea pentru acele apartamente care au consumuri energetice ceva mai scazute ori mai ridicate, este posibiul sa se inregistreze o usoara crestere a chiriilor apartamentelor ce au consumuri energetice putin mai ridicate sau o scadere a chiriilor platite pentru apartamentele cu consum energetic putin mai ridicat, fapt care in final va compensa toate cheltuielile suplimentare.

Pentru a elabora un astfel de certificat energetic In orasul Bucuresti sau in ceelalte orase din tara este nevoie prima data de o evaluare a performantei energetice avuta de catre cladirea in cauza, desfasurata in conditii normale in ceea ce priveste utilizarea. si care are la baza o serie de caracteristici reale pe care le are sistemul in cauza al instalatiilor aferente si al constructiei, asa cum sunt cele de incalzire, iuminatul artificial, de preparare, de climatizare, de beneficiere de apa calda, de ventilare, sau de consum.

Deasemenea, se face incadrarea intr-o anumita clasa de performanta energetica si una de mediu pentru cladirea in cauza, o notare energetica a cladirii in cauza, o intocmire a unui certificat pentru performanta sa energetica sau inserari ale unor diferite recomandari pentru a avea posibilitatea de a creste cat se poate de mult eficienta pe care o are cladirea in ceea ce priveste utilizarea de energie.

Pentru a face un certificat al performantei energetice se realizeaza un control.

ISC are capacitatea de a controla toate certificatele enrgetice in cadrul Bucurestiului sau oriunde in tara, ocupandu-se deasemenea de realizarea rapoartelor care privesc auditul energetic si al rapoartelor referitoare la inspectia realizata asupra sistemului de incalzire ori al sistemului de climatizare.

Inspectorii din domeniu au obligatia de a verifica intotdeauna daca este afisat respectivul certificat pentru fiecare cladire care este in administrarea sau este in proprietatea unor autoritati publice, precum si al tuturir cladirilor instituriilor care se ocupa de prestarea unor astfel de servicii.

Pentru detalii, sunteti rugati sa accesati: https://www.certificat-rapid.ro .