apartamente-chisinau

Dupa cum bine se stie despre subiectul crizei financiare, multe discutii au fost si vor mai fi in anii ce vin. Din acest motiv, clientii dar si specialistii ce isi desfasoara activitatea in preajma unor agentii imobiliare care activeaza in Moldova, pe o piata imobiliara, toate privesc cu incredere in viitor gandindu-se cu speranta la acesta cu deasemeni la tot ce va urma in acest domeniu, la ce presupune vanzarea si cumpararea unor terenuri cat si a unor apartamente in Chisinau.

Companiile internationale ce ofera consultanta, afirma ca, in anii ce vin o sa fie inregistrara o crestere semnificativa in tranzactiile de pe pietele imobiliare. Aceste cresteri se vor traduce cncret in cresterea consumului , implicit in cresterea preturilor la cam toate segmentele pe care piata imobiliara le are.

Mai mult chiar se fac si unele speculatii in privinta perioadelor viiitoare avand previziunea de a aparea o criza noua economic vorbind. Conform celor mentionate de specialistii in imobiliare, este foarte posibil ca incepand din 2021 sa asistam la niste perioade cu economie care sa fie in crestere dar in acelasi timp acest lucrul sa se intample si in industria vanzarilor si in industria cumpararilor caselor si a apartamentelor in Chisinau, ori pe piata achizitiilor si vanzarilor, a tranzactiilor de terenuri, ulterior acestei criza urmand o perioada noua in care vom asista la un declin incluisv in aceasta industrie.

Criza financiara a anilor 2014-2015

Apusul crizei financiare duc inoveitabil catre tendinte noi si care sunt benefice inclusiv in tranzactiile imobiliare. Intreaga Europa isi revine acum dupa criza economica trecuta si de aceea , studiile anticipeaza deja faptul ca anumiti indicatori economici cum ar fi PIB-ul, sau vanzarile si bineinteles consumul vor intre pe trend crescator in anii ce vin. Viteza dar si amploarea desfasurarii procesului acesta , difera intre tari, iar Romania este printre cele care sunt vazute ca fiind bine pozitionate in sensul acesta.

Previziunile privind cresterile din acest domeniul al imobiliarelor estimeaza ca in tarile din sudul Europei s-a ajunss la niste cresteri semnificative dar nici alte tarile ale lumii nu se ramane in urma.

In primul rand vanzarile de retail si-au schimbat trendul negativ pe care l-avut in anii din urma, asa ca incluisv cel ce a fost inregistrat in vanzarile de case si de apartamente in Chisinau au ajuns sa aiba cresteri ce ajung in medie sa fie de circa 1,3% doar intr-un singur an, din 2014 si ajungand pana in 2018.

Studii cresterile pietei imobiliare 

In afara de tarile din Europa Centrala si al celor din Europa de Est, chiar si in Marea Britanie si in tarile nordice o sa ajunga la o revenire din acets punct de vedere al economiei , desi e foarte posibil asa dupa cum sunt estimarile, ca tari precum Franta si Germania sa aiba niste evolutii sub media europeana, dupa cum spun studiile facute de companiile de consultanta. www.Axaimobil.md

Potrivit studiilor, in anii este foarte posibil sa existe crestere sustinuta, iar in acest timp , volumul investitiilor sa ajunga sa fie de pana la 150 miliarde euro , chiar si 160 miliarde euro, in 2015.