epilare-definitiva

Exista pe piata multe si diverse metode ce pot fi folosite pentru o epilare definitiva, cum ar fi IPL si cea cu laser. Printre cele care sunt mai cunoscute si folosite metode la indepartare al firelor de par se cunosc IPL care inseamna lumina intens pulsata si a doua metoda este cea cu laserul.

In mod teoretic vorbind, aceasta metoda de epilare cu laser e una considerata ceva mai eficienta decat acea metoda cu IPL, dar numai un specialist bun poate genera rezultate bune cu oricare din aceste doua metode.

Diferenta ce poate sa apare intre IPL si utilizarea laserului este reprezentata de lumina. Asta fie este coerenta – in metoda care foloseste laserul, cand lumina circula intr-o unica directie si cavand numai o lungime de unda, care este absorbita de un singur pigment, fie respectiva lumina are un spectru ceva mai larg al tipului  IPL si ea este absorbita de catre pigmentii care sunt mai multi.

In cazul utilizarii  IPL-ului, avem un rezultat usor diminuat comparativ cu laserul, dar daca specialistul stie felul in care sa utilizeze acets aparatul, rezultatele pot fi cu mult mai bune, asa dupa cum este experienta data de catre medicii dermatologi.

Important este ca pentru oricare dintre pacienti sa se aplice tratamentul personalizat si corect, potrivit fiecarui tip de piele, fiind stiut faptul ca diferite tratamente pot fi aplicate la setari diferite.

Epilarea definitiva executata de dermatolog sau intr-un salon

Multe dintre femei se intreaba ce si cum at fi bine sa aleaga in privinta locul in care sa se epileze definitiv, adica in cabinetul medicului sau in cabinetul de cosmetica. Pentru a putea alege cea mai buna varianta este important sa tinem cont de unele recomandari.

Intai, este bine ca aparatul cu care se va face procesdura de epilare sa fie unul din aspectele pe care le consideram cele mai importante. Utilizarea unui aparat scump garanteaza rezultate bune, dar unul care e cumparat din supermarket e foarte posibil sa ne poata crea unele neplaceri. Mai mult, persoana care va face procedura, fie ca e medic sau cosmetician, e important sa stie cum sa utilizeze aparatul.

E recomandata ca epilarea la medic sau la specialistul care stie foarte bine care aparat trebuie sa il  utilizeze pentru orice tip de epilare. Un aparat ce are o putere si  date tehnice o sa duca si la rezultate dintre cele mai bune.

Este pe piata de specialitate si diverse aparate ce costa circa 2.000 de euro, insa si altele care costa pana la maxim 200 de euro si pe care putem sa le cumpam din supermaket, cat si aparate ce valoreaza pana la 100.000 de euro, asa dupa cum precizeaza unii specialistii din domeniu.

Reactii adverse la epilare

Ca orice alta interventie, astfel de tratamente care folosesc IPL dar si laser pot lasa unele urme pe piele, insa nu exista motive de ingrijorare in sensul acesta. Nu poate fi gasit nici un tratament fara sa avem o  reactie adversa, pentru ca nu exista aceste reactii, si nu vor exista nici rezultate.

Cititi mai multe pe www.tpb.ro.